­

Blog van Teun van Leeuwen

Teun van Leeuwen (9) uit ‘s Hertogenbosch heeft een energiestofwisselingsziekte. Hij siert dit jaar ook de cover van het Energy4All Magazine en deelt nu zijn ervaring met de coronacrisis met ons in zijn blog.

Teun Blogmei2020 Teun2

Corona, alles is anders! 

Er is corona in het land, dat was wel even schikken voor mij. Het idee dat ik ook Corona kon krijgen vond ik eng. Niemand wist hoe ik en mijn lijf daarop gingen reageren. Daarom moest ik thuisblijven. De rest van mijn familie bleef ook thuis en zelfs de boodschappen werden thuisgebracht. Ik vind het fijn dat iedereen thuis is, omdat het gezellig is, maar het is soms ook een beetje druk. Alle veranderingen vond ik ook wel moeilijk, alles is ineens anders dan normaal. 

We moesten ook thuisblijven van school en we kregen elke dag werk van school. Ik vond het jammer dat ik de andere kinderen niet in het echt zag. Buitenspelen is erg vermoeiend voor mij, ik zag andere kinderen alleen via Facetime. Wat ik wel fijn vind aan thuiswerken, is dat ik de instructies van school kan doorspoelen en dat ik mensen op ‘mute’ kan zetten. Dat is lekker rustig en de instructie gaat sneller. Ik vind het vooral fijn om mijn eigen tijd in te delen. Het is mooi weer, dus mijn zus Fleur en ik spelen in de tuin. En we gaan elke avond een stukje fietsen. Ik ga dan bij mama achterop, omdat ik dan meestal al moe ben. 

We weten nu dat kinderen niet echt ziek worden van Corona. Vanaf 11 mei ga ik weer 2 dagen in de week naar school, dat is ook wel weer leuk. Maar thuis school vond ik nog fijner, thuis word ik beter begrepen.

Teun

Lees hier meer over Teun

Lees meer over Teun

Steun ook het belangrijke medicijnonderzoek met een donatie

Blog van Teun - Energy4All nieuwsbrief mei 2020
2e foto door Dennis Vloedmans

­