­

MITO Estafette Stichting Energy4All

De MITO Estafette is een verbindingstocht door heel Nederland om patiënten met een energiestofwisselingsziekte (mito of mitochondriële ziekte) een hart onder de riem te steken, aandacht te vragen voor energiestofwisselingsziekten en geld in te zamelen voor het belangrijke medicijnonderzoek dat naar verwachting in september weer verder kan gaan. En het mooie is dat het samenvalt met de World Mitochondrial Disease week (derde week van september) waarbij wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor energiestofwisselingsziekten. Zo kunnen we toch samen iets coronaproof doen dit jaar.

We gaan energie en liefde geven aan kinderen en volwassenen met een energiestofwisselingsziekte maar ook aan gezinnen die een kind hebben verloren aan de ziekte. Dit gaan we doen door samen twee uitdagende routes af te leggen langs de huizen van patiënten: MITO HART punten. Dit zijn de wisselpunten om het stokje door te geven en zo de routes aan elkaar verbinden.

1. DE GROTE ESTAFETTE TOCHT - 5 t/m 19 september 2020
Een tocht van ruim 1000 km door Nederland langs 40 MITO HART Punten. We hebben de MITO HART Punten gevraagd of zij, of iemand in hun omgeving, de route naar het volgende punt kunnen afleggen. Dit gaan ze doen op de fiets, hardlopend, wandelend en zelfs in met e-bike en scootmobiel. Vaak zijn het de ouders zelf, maar ook een paar MITO Kanjers leggen zelf een stukje van de route af op hun manier. Bij de MITO HART Punten wordt het ‘stokje’ over gegeven aan de volgende.

Bekijk hier de route en meer informatie

2. DE 24 UUR HARDLOOP CHALLENGE - 18 & 19 september 2020
Een team van 5 hardlopers gaan ervoor. Zij gaan in 24 uur een ronde van ongeveer 240 km hardlopen langs 12 MITO HART Punten. Er lopen altijd 2 hardlopers en de anderen kunnen meefietsen of uitrusten in een busje. Ze wisselen elkaar af en zo leggen ze samen die enorme afstand af. Een mega uitdaging!

Bekijk hier de route en meer informatie

3. ALTERNATIEVE ROUTES kan iedereen zelf doen.
De route is al gevuld maar jij kan ook je eigen alternatieve route bepalen en op jouw manier afgleggen. Of maak jouw route naar een MITO HART punt toe en weer terug naar huis. Kies voor jouw uitdaging je eigen datum en route, laat ons weten wat je gaat doen en maak hier indien gewenst een sponsorpagina voor aan als je ook geld in wilt zamelen.

Beide routes zijn uitgestippeld aan de hand van adressen van gezinnen die betrokken zijn bij Stichting Energy4All en in de route pasten voor de twee weken. Degene die het stokje van het ene MITO HART Punt naar de andere brengt heeft even contact met het gezin achter glas of op afstand en maakt een foto voordat hij het stokje achterlaat voor de volgende die hem verder brengt naar het volgende punt.

De FINISH van beide routes is op zaterdag 19 september rond 19:00 uur in Nijmegen.

SPONSOR EN STEUN
Je kunt alle helden die zich inzetten en de MITO HART Punten steunen met een donatie voor het medicijnonderzoek

Sponsor de MITO ESTAFETTE HELDEN HIER

Samen staan we sterk om energiestofwisselingsziekten te stoppen!

Mail voor vragen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­