­

MITO Estafette Stichting Energy4All

De MITO Estafette is een verbindingstocht door heel Nederland om patiënten met een energiestofwisselingsziekte (mito of mitochondriële ziekte) een hart onder de riem te steken, aandacht te vragen voor energiestofwisselingsziekten en geld in te zamelen voor het belangrijke medicijnonderzoek dat naar verwachting in september weer verder kan gaan. En het mooie is dat het samenvalt met de World Mitochondrial Disease week (derde week van september) waarbij wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor energiestofwisselingsziekten. Zo kunnen we toch samen iets coronaproof doen dit jaar.

sponsor de helden die op eigen manier meedoen aan de Mito estafette

We gaan energie en liefde geven aan kinderen en volwassenen met een energiestofwisselingsziekte maar ook aan gezinnen die een kind hebben verloren aan de ziekte. Dit gaan we doen door samen twee uitdagende routes af te leggen langs de huizen van patiënten: MITO HART punten. Dit zijn de wisselpunten om het stokje door te geven en zo de routes aan elkaar verbinden.

1. DE GROTE ESTAFETTE TOCHT - 5 t/m 19 september 2020
Een tocht van ruim 1000 km door Nederland langs 40 MITO HART Punten. We hebben de MITO HART Punten gevraagd of zij, of iemand in hun omgeving, de route naar het volgende punt kunnen afleggen. Dit gaan ze doen op de fiets, hardlopend, wandelend en zelfs in met e-bike en scootmobiel. Vaak zijn het de ouders zelf, maar ook een paar MITO Kanjers leggen zelf een stukje van de route af op hun manier. Bij de MITO HART Punten wordt het ‘stokje’ over gegeven aan de volgende.

hier meer informatie over de grote estafette tocht

2. DE 24 UUR HARDLOOP CHALLENGE - 18 & 19 september 2020
Een team van 6 hardlopers gaan ervoor. Zij gaan in 24 uur een ronde van ongeveer 240 km hardlopen langs 12 MITO HART Punten. Er lopen altijd 2 hardlopers en de anderen kunnen meefietsen of uitrusten in een busje. Ze wisselen elkaar af en zo leggen ze samen die enorme afstand af. Een mega uitdaging!

hier meer informatie over de 24 uur hardloop challenge

Beide routes zijn uitgestippeld aan de hand van adressen van gezinnen die op hun manier betrokken zijn (geweest) bij Stichting Energy4All en in de route pasten voor de twee weken. Degene die het stokje van het ene MITO HART Punt naar de andere brengt heeft even contact met het gezin achter glas of op afstand en maakt een foto voordat hij het stokje achterlaat voor de volgende die hem verder brengt naar het volgende punt.

FINISH

De FINISH van beide routes is op zaterdag 19 september om +/- 19:00 uur in Nijmegen. Finish locatie is Heyendaalseweg 141.
Herkenbaar aan de oranje Energy4All boog. Dit is het terrein van het Radboud Sportcentrum.
Voor het gebruik van de sportvelden hebben we toestemming gekregen van het Radboud Sportcentrum na indienen van een Corona plan.

Dit plan houdt ondermeer in dat we met niet meer dan 40 personen op het terrein mogen zijn.
Dat er anderhalve meter afstand gehouden dient te worden tussen mensen die niet uit hetzelfde huishouden komen.
Voel je je ziek of bestaat er een vermoeden van besmetting blijf dan thuis!
Dit zal door Grace en Anneke worden gecontroleerd en u krijgt een keycord mee als u op het terrein mag komen, deze levert u weer in als u weggaat, dan komt er ruimte voor iemand anders.

Een andere voorwaarde is dat er geen versterkt geluid gebruikt mag worden. Uitzondering hierop is het, sporadisch, gebruik van een megafoon door Hein waarbij het geluid ten alle tijden naar het Sportcentrum gericht mag zijn. Het finishterrein is, voor genodigden, toegankelijk van 18:00 tot 20:30 uur. De genodigden zijn door de organisatie genoteerd inclusief telefoonnummer in verband met de corona registratieplicht. Voor pers graag vooraf even melden met naam en telefoonnummer als u op het terrein verslag wilt doen, dit kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alle officiele handelingen zullen verricht worden bij het hek op de Heyendaalseweg waar de MITO Estafette het terrein zal betreden. Dit mogen we niet op de openbare weg doen vandaar deze locatie. Vanaf de Heyendaalseweg is alles ook goed te volgen voor supporters. Aangezien de straat een openbare gelegenheid is, is het mogelijk om langs de weg de lopers te verwelkomen mits de geldende corona restricities (hierbij geldt geen maximum bezoekers aantal en geen genodigden lijst) in acht genomen worden en er geen verkeershinder wordt veroorzaakt.
Het zou fantastisch zijn dat de supporters langs de weg naar de finish een lint (met 1,5 meter afstand) te vormen om ze als een soort erehaag te kunnen laten finishen.

Laten we samen in deze coronatijd, op gepaste wijze, een mooie finish beleven van een fantastich evenement.

FINISH ROUTE

Voor de grote finish zullen de laatste kilometers van beide estafettes gezamenlijk worden afgelegd. Vanaf Casper zijn huis, het laatste MITO HART Punt op de hardloop route, zullen de fietsers en lopers gezamelijk het laatste stuk van 2,7 km afleggen. De route voor de laatste afstand wordt als volgt (zie ook de kaart):

  • Start Ingenieur Wevestraat
  • Doctor Jan Berensstraat rechtsaf de St. Annastraat in.
  • Spoor oversteken
  • We passeren het Radboud UMC & Khondrion
  • Linksaf de Eramuslaan in
  • Rechtaf de Heyendaalseweg op
  • Na het sportcentrum linksaf door de poort naar de oranje finish boog.

MITO Estafette Finish route

Volg de MITO Estafette op Facebook en gebruik #MITOestafette bij je berichten op social media en strava.

Samen staan we sterk om energiestofwisselingsziekten te stoppen!

Mail voor vragen of leuke ideeen hoe je kan helpen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­