­

koala challenge maartje

Op zaterdag 8 augustus 2020 organiseren de ouders van Maartje, Johan en Bianca van der Molen, de Koala challenge. Dit is een fiets- en wandel evenement in en om Arnhem waarvan de route de vorm van een koala heeft. Als je de route fietst of loopt en vervolgens jouw route opslaat in bijvoorbeeld Strava, zul je zien dat je een koala hebt gefietst of het hoofd van een koala hebt gelopen.

Maartje
Maartje is een vrolijke meid van 11 jaar, helaas heeft ze een energiestofwisselingsziekte. 'Mijn energiefabriekjes doen het niet goed waardoor ik snel moe ben, school kan ik moeilijk volhouden en na schooltijd kan ik bijna nooit iets leuks doen omdat ik dan te moe ben'. Maartje houdt ontzettend van dansen maar kan dit helaas door haar energiestofwisselingsziekte niet goed volhouden,  ‘Ik zou het liefst gewoon een dag alles willen doen waar ik zin in heb en dan niet de volgende dagen zo moe zijn, dat niets meer lukt’.

Maartje en haar ouders hopen met de koala challenge veel geld op te halen voor stichting Energy4All, zodat er snel een medicijn komt en Maartje meer energie krijgt zodat ze lekker kan gaan dansen.

Lees meer over Maartje op: patiëntenverhaal Maartje

Mont Ventoux
Vorig jaar hebben de ouders van Maartje een actie gehouden op de Mont Ventoux in Frankrijk, een prachtige actie waarbij vol enthousiasme zowel op de fiets als lopend de Mont Ventoux werd beklommen. Dit jaar willen zij wederom een leuke sportieve actie houden om geld in te zamelen, omdat de mogelijkheden door Corona beperkt zijn zijn ze gegaan voor een actie in eigen land.

De routes
Er zijn 3 routes, de fietsroute is ongeveer 100 km lang en de wandelroute rond de 30km. Er is ook een kortere (familie) fietsroute van 45 km mogelijk, zodat iedereen mee kan doen aan dit mooie evenement.
Deelnemers ontvangen na opgave een gpx bestand met daarin de route. Je kunt starten tussen 7:00uur en 11:00uur. Vergeet niet jouw Strava app of een andere fiets app aan te zetten, zo kun je na de tijd het prachtige resultaat, namelijk de koala, op je scherm bewonderen.

Koala
Stichting Energy4All heeft een koala als mascotte, deze vrolijke zachte knuffelbeer is vaak te bewonderen bij Energy4All evenementen. Energy4All heeft gekozen voor een koala omdat koala's, net als patiënten met een energiestofwisselingsziekte, weinig energie hebben en ook vaak moeten rusten.

Donatie
Om deel te nemen aan de koala challenge wordt een minimale donatie van €15,- per persoon gevraagd, het gedoneerde geld komt geheel ten goede aan het medicijnonderzoek. Uiteraard mag je ook een grotere donatie geven of je laten sponsoren door anderen.

Doe mee!
Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , na opgave krijg je alle informatie over de startplek, de route, hoe je kunt doneren en alle andere nodige informatie.

Ben je niet in staat om mee te fietsen of te wandelen maar wil je toch je steentje bijdragen, dat kan via: https://actie.energy4all.nl/team/koala-challenge

koala challenge

­