­

Forza4Energy4All2018 Groepsfoto Gavia

GEWELDIGE OPBRENGST FORZA4ENERGY4ALL 2018!

Samen met onze 43 deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en vele donateurs hebben we een geweldig bedrag opgehaald van

€ 1 0 5 . 3 9 5 , 85

dat is een gouden randje op 3 fantastische dagen in de Italiaanse Alpen. Onze fietsers, hardlopers en wandelaars hebben al hun energie gegeven om de toppen van de Gavis, Mortirolo en Stelvio te bereiken. En dat is ze allemaal gelukt. Daar zijn we enorm trots op. Met 3 dagen mooi weer, de prachtige omgeving, fijn hotel, lekker eten en voral de geweldige sfeer van de groep was het  weer genieten.

De kinderen met een energiestofwisselingsziekte en de volwassenrn met een mildere vorm waren veel in onze gedachten, zij beklimmen figuurlijk elke dag zo’n berg door hun energietekort en vele andere klachten. Langs de route stonden borden mer foto’s van patiënten met aanmoedigingen voor de deelneners.

De opbrengst gaat naar het medicijnonderzoek van professor Smeitink en Khondrion in samenwerking met het Radboudumc. 

Forza4Energy4All2018 Cheque

Banner GroesbeeksGruwelijkste

Groesbeeks Gruwelijkste 2018 gaat helaas niet door

We hebben jullie eerder al op de hoogte gebracht dat de organisatie van het mooie evenement Groesbeeks Gruwelijkste begin dit jaar is overgegaan naar een nieuw organisatie comité onder de vlag van Stichting Energy4All. Dit comité is voortvarend aan de slag gegaan. In eerste instantie is zij op zoek gegaan naar voldoende mensen die zitting wilde nemen in het organiserend comité. Dat was nog een hele klus, maar uiteindelijk is het comité sinds een paar weken echt compleet. Gelukkig nu ook met een aantal personen uit Groesbeek zelf. Uiteraard zijn ze ook aan de slag gegaan om de organisatie van het evenement inhoud te geven. Dit laatste valt nog niet mee. Hoewel we van het vorige bestuur alle benodigde draaiboeken en overzichten hebben gekregen blijkt nu dat er toch nog te weinig inzicht is over wat er allemaal moet gebeuren, wanneer het één en ander moet gebeuren en heel belangrijk; hoe het moet gebeuren. Met name vanwege dit laatste punt zijn er gerede twijfels gerezen of wij wel in staat zijn om het evenement dit jaar op een zodanige wijze te organiseren zodat we geen afbreuk doen aan de bereikte kwaliteit van de afgelopen jaren. Maar nog belangrijker is er twijfel of wij de veiligheid voor deelnemers, de medische begeleiding etc. kunnen garanderen.

Dat is de reden dat we met pijn in het hart hebben moeten constateren dat wij er nog niet klaar voor zijn om Groesbeeks Gruwelijkste dit jaar te organiseren en we hebben moeten besluiten de editie van 2018 te cancelen.

We zijn ondertussen wel doorgegaan met de voorbereidingen voor editie 2019. Wij nemen daarvoor vanaf nu de tijd om dan het evenement neer te kunnen zetten met die kwalitatief hoge standaard en goede veiligheid die de deelnemers gewend zijn.

Het huidige comité betreurt de gang van zaken zeer maar we zijn er van overtuigd dat we een juiste beslissing hebben genomen, niet met het hart maar met het verstand. We gaan er alles aan doen om in 2019 weer een fantastische Groesbeeks Gruwelijkste neer te gaan zetten. Wij hopen dat jullie dan weer mee willen doen.

Comité Groesbeeks Gruwelijkste

Groep6JCL Energy4All Forza4Sam 1

GROEP 6 JCL IN ACTIE

De leerlingen van groep 6 van de Johannes Calvijn School in Genemuiden hebben in april allemaal een euro gekregen. Het was de bedoeling dat ze deze zouden proberen te vermeerderen. Nou en dat is ze gelukt zeg!

Ze hebben er snoep van gekocht en deze weer met winst door verkocht. Hierdoor konden ze weer nieuwe snoep kopen en weer doorverkopen. Ook hebben ze boeketjes verkocht en zelfs zelfgemaakte Kletspotten! Er is ook druk geklust: ramen lappen, auto schoonmaken, de waterplanten uit de vijver halen en ramen lappen van de auto's bij de pont.

Echt super bezig geweest en Ilona van team Forza4Sam mocht in de klas een cheque in ontvangst nemen van maar liefs € 525,04 ! Echt een top bedrag!

Groep6JCL Energy4All Forza4Sam 2

Kunst voor ieder veiling 01

Geweldige opbrengst veiling Kunst voor Ieder bulldogs

Op dinsdag 19 juni was het zover! De veiling van de kunst bulldogs van het project Kunst voor Ieder. De veiling van de 12 kunst bulldogs bracht maar liefst € 35.650,- op. Geweldig!

Imke (11) en Roos (12) zijn de initiatiefnemers van dit hartverwarmende project. Ze presenteerden hun idee en werden in 2017 de winnaars van het beste idee van de Kindergemeenteraad van Wijchen. 

In samenwerking met basisscholen werden er prachtige ontwerpen gemaakt door leerlingen voor de te beschilderen bulldogs. Door een jury werden de mooiste ontwerpen uitgekozen waarmee de kunstenaars aan de slag konden. Kunstenaars Maurice Broekhoff, Hein van Houten, Daniella Krijt, Mirelle Vegers, Fleur van Droffelaar, Nick Twaalfhoven, Marie Louise Hooymans, Frans van den Heuvel, Marion Arts, Wilma Carbaat, Monique van Gelder en Toon van Gelder hebben er echt prachtige kunstwerken van gemaakt.
Op 19 juni was in het Wijchens kasteel de veiling. Presentator Ron Bons begon de avond met een interview met Roos en Imke. Ze vertelden hoe hun mooie project tot stand kwam en dat ze voor Stichting Energy4All kozen als goed doel omdat ze graag kinderen met een energiestofwisselingsziekte kans op een toekomst willen geven. Zo ook patiëntje Jenske die ze hebben bezocht. Wat mooi hoe betrokken ze zijn. Ook professor Jan Smeitink, leider van het medicijnonderzoek, was aanwezig en vertelde over het onderzoek waar de opbrengst van de veiling naartoe gaat en hoe hard de steun nodig is.
Vervolgens werd Jochem van Gelder op het podium geroepen om de als veilingmeester zoveel mogelijk geld op te halen met de bulldogs.
Wat was het spannend voor de meiden, de biedingen begonnen wat rustig maar liepen al snel op tot bedragen die ze nooit hadden verwacht. Voor de laatste kunst bulldog “Billy and the Beast” van kunstenares Monique van Gelder werd zelfs € 8.200,- geboden. 
Na even rekenen door de aanwezige notaris was het na een mooi optreden van zangeres Kim Sera en gitarist Pelle Tiemens de opbrengst bekend gemaakt.
Maar niet voordat alle kunstenaars en ook de moeders van de meiden werden bedankt voor hun inzet en steun.
De opbrengst was maar liefst € 35.650,-! Wat alle verwachten overtrof. Met een dikke knuffel van professor Smeitink voor de meiden werd de avond feestelijk afgesloten. 
We zijn ontzettend trots op Roos en Imke en erg dankbaar voor hun inzet en steun.
bekijk hier een mooi fotoverslag van het Wijchens Nieuws http://www.wijchensnieuws.nl/fotos-e35-650-energy4all-dankzij-imke-en-roos/
leesmeer op de Facebookpagina van Kunst voor Ieder: https://www.facebook.com/profile.php?id=100025248684352

Sponsorloop Meander Teun 02

Sponsorloop KC de Meander voor Teun

DEN BOSCH – Moe zijn en toch door moeten: dat gevoel wil Teun (7) de kinderen uit zijn klas laten ervaren. Vrijdag deden leerlingen van Kindcentrum Meander een sponsorloop om geld in te zamelen voor de stofwisselingsziekte van de 7-jarige Maaspoorter.
Het opgehaalde geld gaat naar Stichting Energy4All, een stichting die zich inzet om energiestofwisselingsziekten meer bekendheid te geven en een medicijn te vinden om de ziekte te stoppen.

Gewapend met startnummer rennen de jongste leerlingen onder een feloranje opblaasbare boog door. Na een warming-up kan er dan echt gestart worden, met Teun zelf aan kop. In rolstoel, dat wel. "Ik ben heel snel moe. Sporten kan ik wel, maar in plaats van een uur houd ik het maar tien minuten vol", vertelt hij. 

Sponsorloop Meander Teun 03

Na drie rondjes om de school nemen de eerste leerlingen een wandelpauze. “Ik vind het zielig dat Teun ziek is, maar vind het wel leuk om rondjes te rennen”, vertelt Bryan. Teun’s zus Fleur heeft er ook wel zin in. “Ik vind het spannend en cool.” Of ze trots is op haar broer? “Heel erg!”

Directeur van de school Peter de Baar twijfelde geen moment toen de sponsorloop ten sprake kwam. “Als Teun iets in zijn hoofd heeft, dan gebeurt het ook. En tot nu toe is het een groot succes. Ik zag een paar kinderen al een tiende ronde lopen. De boodschap komt wel binnen geloof ik.”

Teun zit ondertussen – in rolstoel – bij de start. Iedereen die voor de zoveelste keer langs komt rennen, krijgt een kruisje op het startnummer. Van Baar: “Ik zie hem wel een beetje de vermoeidheid verbijten. Maar hij is met volle teugen aan het genieten.” (Bron tekst: DTV Den Bosch)

Paul, directeur van Stichting Energy4All, mocht een geweldige cheque twv € 5.150,- in ontvangst nemen van Teun namens zijn school KC Meander die vandaag een fantastische sponsorloop hebben gehad. Een voorlopige opbrengst omdat ze nog wat sponsorgeld verwachten
Bedankt voor jullie energie!

Bekijk het prachtige filmverslag van DTV Den Bosch: https://www.facebook.com/dtvdenbosch/videos/589374661443902/?t=1

Mooie aanmoediging van Ron en Naomi van Zappsport voor alle kinderen en Teun: https://www.facebook.com/stichtingenergy4all/videos/1722834164432538/?t=0

Ook aandacht in De Bossche omroep met op de voorpagina Teun van KC de Meander over de mooie sponsorloop van zijn school.

Sponsorloop Meander Teun 01

 

­