­

Khondrion Energy4All medicijnonderzoek

Wij delen graag dit mooie artikel over wat Khondrion, de ontwikkelaar van een medicijn voor energiestofwisselingsziekten, doet. En ook de voorgang van dit medicijnonderzoek.

Stichting Energy4All steunt Khondrion structureel. Zo hebben we o.a. voor het verkrijgen van de Europese subsidie vorig jaar ook een bijdrage geleverd. Maar zorgen we ook voor grondstoffen voor het maken van het medicijn voor de testfasen.

Er wordt keihard gewerkt aan dit medicijnonderzoek en wij staan trots en vol vertrouwen achter Khondrion, Jan Smeitink en zijn team.Met uw donatie aan Stichting Energy4All steunt u dit belangrijke en hoopgevende medicijnonderzoek. https://actie.energy4all.nl/doneren/kies  

Lees het artikel van The Economic Board:


Khondrion is op weg naar de markt in een wereldwijde samenwerking

Nijmeegse Radboudumc spin-off Khondrion kreeg vorig jaar de prestigieuze Europese subsidieH2020 SME Instrument om een nieuw medicijn voor mitochondriële aandoeningen [red. energiestofwisselingsziekten] te kunnen testen. CEO Jan Smeitink vertelt over de laatste ontwikkelingen.

Er zijn zo’n 250 genetische afwijkingen bekend die tot problemen met de energie-stofwisseling leiden. Dit geeft veel verschillende ernstige gezondheidsproblemen. Khondrion test momenteel met een groep patiënten die door een bepaalde DNA-fout problemen hebben met onder andere de cognitie, het gehoor, diabetes en beroerten.

Testen in drie landen

Het medicijn kreeg ondertussen de generieke naam Sonlicromanol van de World Health Organisation (WHO). In een eerdere testfase werd gekeken of mensen het überhaupt verdragen, of het veilig is en effect heeft. Op alle drie de vragen was het antwoord: ja. Vooral op cognitief gebied merkten patiënten een verbetering.

“Op dit moment zijn we bezig met de laatste voorbereidingen voor de start van een multicenter trial, dat wil zeggen: we testen patiënten in drie medische centra. Die zijn in Nijmegen, München en Newcastle. Bij een groep van 27 patiënten gaan we kijken wat de beste dosering is voor Sonlicromanol en kijken of we de eerdere positieve uitkomsten kunnen bevestigen”, zegt Smeitink.

We willen het zo efficiënt mogelijk doen, maar wel met de hoogste kwaliteit.

Als alles helemaal meezit, kan het medicijn in 2023 de markt op. Het is een belangrijke stap voor mensen met deze ernstige aandoeningen.

Kinderen

Mede dankzij steun vanuit het EFRO-programma heeft Khondrion ook de mogelijkheid om het medicijn binnenkort te testen voor kinderen: “Bij mitochondriële aandoeningen wil je zo vroeg mogelijk ingrijpen om gevolgen te voorkomen of zelfs te herstellen.” Bij kinderen speelt bijvoorbeeld vaak het Leigh-syndroom, een progressieve ziekte waar 70% van de kinderen aan overlijdt voor het tiende levensjaar.

Naast de stof Sonlicromanol werkt de R&D-afdeling aan de ontwikkeling van nieuwe en misschien wel betere stoffen om deze ziektegroep te lijf te gaan. Ook organisatorisch breidt het bedrijf uit. “Je hebt professionalisering nodig in deze wereldwijde markt, om toekomstbestendig te zijn”, vindt Smeitink. Khondrion heeft inmiddels al samenwerkingsverbanden met meer dan dertig partners over de hele wereld. Zowel met bedrijven als universiteiten.

bron: The Economic Board https://theeconomicboard.com/nieuws/khondrion-wereldwijde-samenwerking/

AH XL Leeuwarden Emballageactie2029

De afgelopen 2 maanden was Stichting Energy4All het goede doel van de emballage / statiegeld bonnetjes zuil van de Albert Heijn XL in Leeuwarden. Ontzettend veel bonnetjes zijn er gedoneerd door alle lieve klanten.

Onze ambassadeur Paulien Vogelzang (die zelf een energiestofwisselingsziekte heeft) mocht vandaag uit handen van supermarktmanager Sjaak Wagenaar de opbrengst in ontvangst nemen. Een geweldig bedrag van € 883,-!

“Ik had niet verwacht dat er zoveel opgehaald zou worden!” vertelt Paulien blij verrast. “Ontzettend dankbaar ben ik voor de steun van Albert Heijn en alle klanten die hebben gedoneerd. Het geld gaat naar het belangrijke medicijnonderzoek van professor Smeitink en zijn team dat al vergevorderd is. Een geweldige bijdrage op weg naar het medicijn om de energiestofwisselingsziekte van mijn lotgenootjes en mij te kunnen stoppen.”

CPO congres Energy4All

Vrijdag 27 september 2019 werd het CPO Lustrumcongres 'Energie & Recht' gehouden in de Westergasfabriek.
Stichting Energy4All was tijdens het jubileumjaar 40 JAAR CPO (Centrum voor Postacademisch en Juridisch Onderwijs) het goede doel. CPO is een gedreven organisatie die veel energie heeft, maar ook veel energie geeft. Dat bleek wel tijdens Forza4Energy4All. Het team CPO Dialogue gaf daar al hun energie, wat hen deed besluiten om ook volgend jaar weer mee te doen met Forza4Energy4All 2020!!

Paula Heijne hield tijdens het congres een korte presentatie over de stichting en het "recht hebben op energie" en vertoonde een compilatie van Forza 2019.
In de aanloop naar Forza en tijdens het congres kon er via een QR code gedoneerd worden.
Na afloop van het congres mocht Paula van Jacob de Boer directeur bedrijfsvoering en deelnemer dit jaar, voor de stichting een prachtige bedrag in ontvangst nemen van € 1 8. 5 8 4,-.

Geweldig en heel erg bedankt voor de fijne samenwerking en jullie betrokkenheid bij onze stichting.

Actie Elif Lina Energy4All

Kortgeleden hebben de ouders van Elif Lina, uit Zaandam, de diagnose van hun dochter gekregen. Dat komt hard aan...
Nog volop in de verwerking van dit moeilijke nieuws besloten ze in actie te komen om geld op te halen voor het medicijnonderzoek

Ze schrijven: “Met pijn in onze hart zijn we, na een lange zoektocht, erachter gekomen dat onze Elif Lina een zeldzame energiestofwisselingsziekte heeft. Een genadeloze ziekte, waar nog geen medicijn voor is. Het onderzoek naar een medicijn is van levensbelang. Wij willen energiestofwisselingsziekten stoppen en steunen het belangrijke medicijnonderzoek van professor Smeitink en zijn team dat al vergevorderd is. Zoals alle andere kinderen wacht ons prinsesje ook op medicatie.”

Echt hartverwarmend zijn alle donaties en lieve reacties die binnenkomen!

Wil jij ook een steentje bijdragen aan deze mooie actie? Dat kan op:
https://actie.energy4all.nl/actie/neslihan-ure

Papemdorpse Run 2019 Energy4aAll

Dit is het 5e jaar op rij dat bedrijven op Papendorp rennen voor een goed doel. Dit jaar rennen zij voor stichting Energy4all aangedragen door Annatommie mc.
De toen zesjarige Freek kreeg in 2014 de diagnose mitochondriële myopathie. Freek is de zoon van een goede vriend van een medewerker van Annatommie mc.
Ondanks de slechte weersomstandigheden was het een groot succes. Freek gaf samen met Ron Onkhuijsen, ambassadeur van Energy4all het startschot en mocht na afloop een prachtige cheque in ontvangst nemen met de voorlopige opbrengst van €4 1 0 0 ,- !

­