­
382858699 712426034249806 3896941553063108742 n
MITO Estafette 2023 -Finish in Nijmegen
Een verbindingstocht in estafettevorm langs 55 families die geraakt zijn door energiestofwisselingsziekten. Prachtig!!
En wat maakt dit zo speciaal?
💚 Positieve energie doorgeven
💚 Verbondenheid en saamhorigheid
💚 Aandacht, luisteren, begrip en respect
💚 Emoties, een lach en een traan
Daarom organiseren Stichting Energy4All en Stichting Join4Energy samen de MITO Estafette.
Op zaterdag 23 september was de finish bij restaurant Meneer Vos in Nijmegen. Een prachtige locatie in het groen en een zeer gastvrij restaurant.
Wat was het mooi, wat waren er veel lotgenoten en betrokkenen en wat was het weer hartverwarmend om dit samen mee te maken.
FINISH
Als eerste kwam Milan aan in de fietsrolstoel met zijn familie. Milan heeft een speciale band met Jochem van Gelder, hij is een groot fan. Zo leuk om te zien dat Jochem ook aansloot om samen met hen naar de finish te gaan. Natuurlijk vond Jochem het leuk om heerlijk te gaan fotograferen bij de finish. We zijn benieuwd naar de perfecte plaatjes.
Daarna volgde Neia. Ze was met de rolstoel vanuit Wijchen gekomen, en werd wandelend begeleid door haar mama Marieke, zus Nila, nicht Ella en tante Miranda. Het was een hele pittige tocht van 2 uren met een hevige plensbui onderweg. De zon scheen gelukkig bij hun binnenkomst en ze werden met gejuich ontvangen.
Daarna kwam Gert Jan uit Tricht met een groep fietsers aan onder de finishboog, samen met mito-papa’s Maarten, Ferdinand en Peter. Vanuit het hele land waren de fietsers aangesloten bij Gert Jan. Ferdinand maakte deze dag zijn toer compleet die hij maakt vanuit Rutten naar alle ziekenhuizen waar ze met zoon Willem zijn geweest. Ook zijn dochter Anniko en fietsvriend Pim waren erbij. Een prachtige groep!!
Als laatste kwam Maartje samen met familie aan vanuit Arnhem met een spetterende ontvangst. Zij zaten in een prachtige groene en rode Kever en werden begeleid door een groep fietsers. Schitterend!
Zij gaf het vierde hartje over aan Paul, Energy4All directeur, en daarmee was de 4e MITO Estafette afgerond. Weer een super mooie editie.
De belangstelling voor de finishers was sfeervol en hartverwarmend. Vanuit het hele land kwam men om de teams een hartelijk welkom te geven. Een sterk gevoel van verbondenheid en aandacht voor elkaar.
Tijdens deze mitoweek was er ook weer veel aandacht voor energiestofwisselingsziekten en is er een onvoorstelbaar prachtig bedrag ingezameld voor het medicijnonderzoek van
€ 28.728,50
Dank dank dank aan alle donateurs en alle MITO Hart Punten die hebben meegedaan om dit allemaal mogelijk te maken 🙏
Alle hartjes zijn weer bij elkaar en ter afsluiting met z’n allen onder de boog voor een groepsfoto 💚💚💚💚
382452186 712425327583210 458637658520592441 n 

Ter nagedachtenis aan Geert banner

In Memoriam

Op 20 oktober 2023 is na een kort ziekbed, maar toch geheel onverwacht, ons dierbare lid van de Raad van Toezicht Geert Vogelzang overleden. Geert is helaas niet ouder geworden dan 69 jaar.

Nadat Geert vervroegd met pensioen kon gaan bij ING heeft hij heel veel tijd gemaakt voor Energy4All. Natuurlijk deed hij dat voor zijn dochter Paulien. Maar hij deed dat ook voor alle andere jonge en oude lotgenoten, die aan een energiestofwisselingsziekte lijden, en hun ouders. Zijn inzet was bijna grenzeloos. Hij was naast lid van de Raad van Toezicht immers ook intensief betrokken bij veel activiteiten, die Energy4All organiseert. Zo was hij altijd in Bormio te vinden, met Margreet en Paulien, bij Forza4Energy4All. Hij reed dan de auto van waaruit opnames werden gemaakt van dit grootse evenement. Maar hij was ook vaak aanwezig bij andere activiteiten, zoals de Mito estafette. Daardoor kon hij in de Raad van Toezicht altijd het lijntje naar alle vrijwilligers van Energy4All heel kort houden.

Energy4All is Geert veel dank verschuldigd. Hij heeft mede aan de basis gestaan van het omvormen van Energy4All naar een organisatie, die vooral gedragen wordt door vrijwilligers in plaats van duur betaalde krachten. En hij staat aan de basis van de koersaanpassing met meer nadruk op awareness waartoe de Raad van Toezicht samen met Paul dit jaar heeft besloten. Het is erg jammer, dat Geert niet langer een bijdrage kan leveren aan het verder uitwerken van die koersaanpassing.

In de Raad van Toezicht zullen we zijn inbreng gaan missen. En daarom zullen we ons regelmatig blijven afvragen wat Geert over een bepaald onderwerp zou hebben gedacht. Zo zal hij altijd onderdeel blijven van de Raad van Toezicht.

Wij wensen Margreet, Paulien, Rianne en Jos en de kleinkinderen heel veel sterkte toe om dit verdrietige verlies een plek te geven.

Namens de Raad van Toezicht en directeur van Energy4All,

Eric Oomen, voorzitter.

Geert Vogelzang foto vierkant

Mito informatiedag 2023

De VKS organiseert op 23 september 2023 weer een mito-informatiedag en op 30 september een mito-escaperoom voor jongeren met een mito. Twee evenementen die wij heel graag onder de aandacht brengen. 
De informatiedag wordt organiseert in het auditorium van het Radboud en we hopen vele van jullie daar weer te mogen ontmoeten. Het laatste nieuws over ontwikkelingen, onderzoek en vormen van therapie zullen o.a. worden besproken.
Nieuw is de Mito-Escape room. We weten dat er veel jongeren zijn met een mitochondriële ziekte en dat een uitstapje met vrienden naar een Escape room niet vanzelfsprekend is voor hun, maar natuurlijk wel, superleuk! Daarom organiseert de VKS nu deze speciale middag voor onze doelgroep, contact met lotgenoten, maar vooral natuurlijk de sleutel tot escape zien te vinden.
Hierbij de informatie over de beide evenementen:
Mito-informatiedag 23 september 2023:
Programma:
10.30 uur:       Inloop laboratorium rondleiding
11.00-12.00 uur:  Laboratorium rondleiding
12.00-13.00 uur:  Lunchen op eigen gelegenheid
12.30 uur:        Inloop hoofdprogramma
13.00-16.00 uur:  Hoofdprogramma met verschillende sprekers
Enkele onderwerpen die o.a. aan de orde zullen komen zijn, volledige programma volgt nog:
1.    Update vanuit expertisecentrum                                     
2.    Stamceltherapie bij mitochondriële myopathie             Dr. F. van Tienen                        
3.    Update clinical trial Khondrion                                          Prof. J. Smeitink          
Locatie:
Auditorium Radboud UMC, Geert Grooteplein 15, 6525EZ Nijmegen
Aanmelden:
Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Mito-dag
🗝Mito-Escaperoom 30 september 2023📌
Zit jij op de middelbare school en ben je jonger dan 21 jaar? Heb je zin om met lotgenoten een vette escape room te doen? Dat kan, de "Tieners met een Mito" zijn van harte welkom!!!
Wanneer:
Zaterdag 30 september. Inloop om 13.00 en de Mito Escape room van 13.30-15.00 uur.
Locatie:
The Team Building & House of Karts, Admiraal Helfrichlaan 6, 3527 KV Utrecht
Heb je vragen of wil je aanmelden:
Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Mito-Escape room
Voor de ouders/begeleiders die mee zijn is er de mogelijkheid om daar gezamenlijk een kopje koffie te drinken en elkaar te ontmoeten, maar de escape room is exclusief voor de jongeren! 😉
De linken van beide evenementen staan in het bericht, daar kunt u ook het laatste nieuws lezen over o.a. programma en in de bijlages zitten de flyers. Heb je vragen schroom dat niet op even contact op te nemen met de VKS via bovenstaand e-mailadres.
Wij wensen jullie een informatieve dag en/of veel plezier!
Mito Escape room 2023

Forza4Energy4AllOpbrengst2023

Een zonovergoten 10e editie hebben we afgesloten met de bekendmaking van het door alle deelnemers, en betrokken mensen om hun heen, hebben ingezameld voor het medicijnonderzoek om energiestofwisselingsziekten te stoppen.

€ 1 7 1 . 1 1 4

Geweldig! En dat bedrag bedrag loopt nog steeds op, bekijk het hier, waar je ook nog steeds kan sponsoren.

Een verslag met foto's volgt. Bekijk hier de dagfilms die je meteen meenemen in het evenement dat we heben beleefd.

Dagfilm Dag 1 - Gavia
woensdag 6 september 2023

Dagfilm Dag 2 - Mortirolo
donderdag 7 september 2023

Dagfilm Dag 3 - Stelvio
vrijdag 8 september 2023

forza4jenske dag 23

Het was een zonovergoten dag, de Forza4Jenske dag. Met allemaal stralende maar toch ook fanatieke gezichten werd er volop meegespeeld met het Jeu de Boules toernooi. Het was alweer de tweede editie van deze speciale dag georganiseerd door Mitch en Jerry van Dorst van team Forza4Jenske.
Niet alleen kon je meedoen aan het Jeu de Boules toernooi, ook was er een tombola met mooie door de lokale ondernemers gesponsorde prijzen. 
Indien je Jeu de Boules talent je enigszins in de steek liet ging je alsnog niet met lege handen naar huis. 

Organisator Mitch straalt van oor tot oor als hij terugkijkt op de Forza4Jenske dag. "Het was een zeer geslaagde dag met veel gezelligheid. Menig deelnemer gaf aan volgend jaar weer mee te doen als het weer georganiseerd wordt, dat is wel een heel goed teken. Ook Jenske heeft ontzettend genoten, ze heeft volop mee gedaan met de Jeu de Boules." 

De kleindierensportvereniging 'Helpt Elkander' uit Rosmalen kwam met een grote verrassing naar het evenement, ze overhandigden een cheque van maar liefst  € 750,- aan Jenske.

Er is tijdens de gehele dag het prachtige bedrag van € 1900,- opgehaald voor Forza4Jenske.
Ook dit jaar reist team Foza4Jenske weer naar Italië om mee te doen aan Forza4Energy4All, met o.a. deze mooie sponsor bijdrage op zak gaan ze vol goede moed de uitdaging aan om de drie Alpen reuzen te beklimmen. 

Wil je het team sponsoren, kijk dan op: Forza4Jenske 2023 (energy4all.nl)

­