­

E95D1124 5379 4126 8B07 184CB0BD61AF


Ja, je ziet het goed. Deze keer helaas geen Mortirolo. De weersvoorspellingen waren slecht en er werd veel regen verwacht. Ook bij de Torri di Fraele regen, maar veel minder dan op de Mortirolo en het is dichterbij.
Vanwege de veiligheid is vanmorgen om kwart over 7 dus besloten over te gaan op plan B. Voor de fietsers is een extra berg toegevoegd, de Oga.

De fietsers gaan eerst richting Oga, een berg die voor de meesten nieuw is.
Imke vindt het leuk dat deze berg is toegevoegd. Bovenop de top langs barakken uit WO II en daarna afdalen en verder naar de Torri di Fraele.
“Veel in de regen gereden en zelfs even helemaal in de wolken.” Ze vindt het heel bijzonder om mee te maken. Het is de eerste keer dat ze meedoet en de finish voelt alsof je bij 1 grote, fijne familie thuiskomt 
Bart was blij dat het na de verzorgingspost op de Torri droog werd. Als beginnende fietser heeft hij weer veel hoogtemeters gemaakt en genoten van het mooie uitzicht 
Ondanks dat ze zich erg verheugden op de Mortirolo vinden Bob en Roel plan B prima als alternatief. Mooi dat de Oga toegevoegd is, en de Torri is sowieso prachtig.

Vandaag schuift Tina als derde hardloper aan. Vanaf het hotel lopen zij naar de Torri di Fraele. Deze berg wordt wel de kleine Stelvio genoemd. Het eerste deel gaan ze gezamenlijk naar de verzorgingspost. Daarna ieder op eigen tempo verder naar de finish. Een mooie oefening voor de echte Stelvio morgen.

Een grote groep wandelaars doet de Torri di Fraele. Het is mogelijk je eigen uitdaging te kiezen.
Monique en Gemma hiken vanaf de picknickplaats, dat is zo’n 8 kilometer tot de finish. “Echt een heel mooie berg om te hiken. Onderweg zie je de torentjes op de top en daar aangekomen heb je een prachtig uitzicht over de vele haarspeldbochten. Ondanks de regen hebben we erg genoten. We kwamen als 1 van de eersten binnen, de finishboog stond zelfs nog niet.”
Veel wandelaars starten bij het hotel en dat is toch best wel pittig, zegt Julian. “Veel regen, tot bij de torentjes maar de uitzichten zijn fantastisch. Vooral de patiëntborden langs de kant van de weg zijn mooi en maken indruk. Veel maken even een foto bij het bord van een dierbare.”

Heel bijzonder vandaag is de uitdaging van team Forza4Jenske. Met een team van 20 familieleden en vrienden doen ze mee. En Jenske gaat zelf ook de Torri de Fraele op.
Ze zit te stralen in haar buggy die wordt voortgetrokken door vader Gert Jan en Johan, en Adrie stuurt bij en duwt. Het was zwaar en pittig. Best een flink gewicht en continu steil omhoog de berg op. Maar …… de heren vinden het goed te doen.
Moeder Saskia: Wauw, wauw, wauw, ontzettend trots op ons team.m Wat hebben wij vandaag een mooie herinnering gemaakt en wat heeft Jenske genoten.

Mecanicien Michaell was vandaag helaas even de weg kwijt. Gelukkig was hij op tijd weer op route en was er ook vandaag weer geen materiaalpech onderweg.

Op de finish is het weer een mooi feestje. Het is gelukkig droog en het zonnetje brak zelfs door.
Heerlijke muziek van onze DJ Thom met polonaise en leuke dansjes. Velen volgen Juliet en Willemijn met hun leuke dansjes.

Een prachtige dag en vanavond de briefing voor morgen met een mooie dagfilm. Na het diner tijd voor de Pubquiz. Super leuk.

Op naar de finale morgen: de STELVIO 


Forza4Energy4All Torri Fietsers3  Forza4Energy4All Torri Fietsers2


Forza4Energy4All Torri FoetsersBob  Forza4Energy4All Torri Fietsers5  

meer foto's volgen nog, zie Facebook waar de foto's al op staan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

­