­

Forza4Energy4All Stelvio fietsersbocht29

De beklimming van de Stelvio is een machtige en prachtige uitdaging. Hoogte: 2.757 meter en een gemiddeld stijgingspercentage van 7,1% met uitschieters naar 13%. Een echte finale vandaag, en alvast maar even verklappen, alle deelnemers hebben de top bereikt,

De hardlopers vertrekken weer vanaf het hotel voor een halve marathon naar de top. Klaas, Tina en Walter hebben er al de nodige kilometers en hoogtemeters op zitten maar ze hebben deze ultieme uitdaging met verve volbracht. Ondanks een paar blaren bereikte Walter weer lachend de finish.

Als eerste werd de groep hikers van Janny naar hun startpunt gebracht. Met hun gids gingen ze de bergen in en zaten vanaf het begin al boven de boomgrens. Met allerlei bochten off-road de bergen in. De wijdsheid van die machtige bergen is magnifiek. Wel wat mist, maar het weer was prima. Blauwe luchten en veel zon. Wisselend wat glooiende paden en dan weer een pittig steil stuk omhoog. Dan zie je de boog en hoor je de muziek en de stem van Hein. Het gevoel van: we zijn er bijna. Heerlijk om zo binnengehaald te worden met aandacht voor iedereen. “We hebben enorm genoten, het was echt een zware en heel mooie dag”, zegt Janny.

Jesse (11) is 1 van de jongste hikers. Hij vond het wel een beetje zwaar. “Ik heb veel samen met Melle, Kian en Julian gelopen en dat was heel erg leuk en ging ook heel goed.” Mooi vond hij dat de gids onderweg veel vertelde. “Bovenop de berg waren ruïnes en allemaal bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, mooi om te zien.” En het Engels snapte hij wel. Het laatste stuk was wel het moeilijkste, erg steil. “Ik ben een paar keer bijna gevallen. Daarna was de finish fantastisch.
Van alle bergen was dit wel het zwaarste.”

De organisatie was ook vandaag weer top. Paul kijkt terug op een prachtige afsluiting van Forza4Energy4All. “Super weer, iedereen heeft zijn/haar eigen prestatie gehaald en het was een prachtig feestje bovenop de top. Samen met Hein is dit nu de 8e keer en het is altijd weer mooi om dit samen te doen. We zijn helemaal op elkaar ingespeeld. Het allermooiste vind ik het gevoel van samen sterk, de emoties en de betrokkenheid van iedereen. Het is een grote, fijne Forza-familie.” Ook geniet Paul enorm van de sfeer en de service van hotel Larice Bianco. “Het voelt hier als thuiskomen en de familie Sosio staat altijd klaar met hulp en advies.”

Larissa ging samen met Ingmar op de fiets naar de top. Deze keer in de eerste groep want ze had wel een zwaar gevoel in de benen van de voorgaande dagen. In het begin was het best lastig en steil maar na de tunnels ging het gas erop. “Bij de haarspeldbochten begon het lekker te lopen en daar is het weidse uitzicht ook prachtig. Na de verzorgingspost was het minder steil maar toch wel vals plat tot aan de Umbrailpas.” Daarna volgt een traject van 3 kilometer dat heel steil is. “Je denkt dat je kapot gaat, maar dan is dat oranje peloton heerlijk. We kwamen wandelaars en hardlopers tegen en dat geeft je weer kracht. Dat gevoel van samen naar de finish. Heerlijk om de oranje finishboog te zien en de muziek en Hein te horen. De aankomst is machtig mooi met al die aanmoedigingen en dan sta je daar dan met trillende benen en het gevoel van: “You did it”

Bovenop de berg krijgt iedereen de felbegeerde medaille. Ook Jenske die samen met haar paps en zus Lola over de finish komt. “Ik heb echt gejankt op de berg, het was zo mooi. Iedereen van team Forza4Jenske kwam tegelijk aan en ik mocht de medailles uitreiken.” De tranen waren van vreugde.

De Stelvio is een prachtige afsluiting.
Machtig mooi en indrukwekkend.
De prestaties zijn weer geweldig.
We hebben een mooi feestje gevierd op de top.
De sfeer kon niet beter en het allermooiste is dat we het SAMEN doen.
Met een lach en een traan, samen sterk!

Forza4Energy4All Stelvio hardlopersstart LariceBianco  Forza4Energy4All Stelvio hardloperKlaas  Forza4Energy4All Stelvio hikers1

Forza4Energy4All Stelvio hikersgroep1  Forza4Energy4All Stelvio hikersgroep2 

 

Forza4Energy4All Stelvio hikersBoys1  Forza4Energy4All Stelvio hikersCees  Forza4Energy4All Stelvio hikers2

Forza4Energy4All Stelvio fietsersgroep1  Forza4Energy4All Stelvio fietsersgroep2

 

Forza4Energy4All Stelvio fietsers  Forza4Energy4All Stelvio fietsersRoel

 

Forza4Energy4All Stelvio hikersRomy   Forza4Energy4All Stelvio hikersAfdalngnaarfinish

H

Forza4Energy4All Stelvio hikersTeamJenske  87B3B004 8C81 48B4 B10C 97CE43ADAA75

A4A62909 5D34 40C6 986A 649C2870FEA5  0D84511F C725 4F1C BB60 A0F9C9EE940A  Forza4Energy4All Stelvio fietsers emorienafinish

 Forza4Energy4All Stelvio supportersLyveJinte   Forza4Energy4All Stelvio polonaise

 

Forza4Energy4All Stelvio groepsfoto

 

 

 

 

 

 


 

­