­

walk4energy bedankt

Zondag 4 juli vond de eerste editie van ons nieuwe wandelevenement Walk4Energy4All plaats in Dieren. Het was nog behoorlijk spannend of het weer zou mee werken, er werden namelijk dikke buien en heel veel regen voorspeld. Iets dat je als wandelevenement liever niet wilt. Dus de ‘nood’ procedures werden tevoorschijn getoverd en iedereen kreeg de waarschuwing mee om zelf ook goed op de weerapps te kijken en te gaan schuilen als je toch in een dikke bui terecht kwam. Maar gelukkig was dit allemaal niet nodig want de dag begon zondag droog en na mate de dag vorderde kwam steeds meer het zonnetje erbij. Perfect wandelweer dus! 

Mito reunie  vd ven walk
Al vroeg kwamen de eerste deelnemers zondagochtend naar het clubhuis van Korfbalvereniging Diderna in Dieren om zich daar aan te melden bij de vrijwilligers van Walk4Energy4All en zo hun tocht te starten. Het werd dan ook al snel gezellig en voor vele Mito families was het voor het eerst sinds Corona weer een kans om lotgenoten te ontmoeten en gezellig even bij te kletsen.

Er was de mogelijkheid om de route wandeld of hardlopend af te leggen, de meeste mensen kozen ervoor om al wandelend de tocht door de Veluwe zoom te volbrengen. Je had de keuze uit diverse routes, zo kon je kiezen uit de afstanden 5, 10 of 20km. Voor mensen in een rolstoel was er een speciale rolstoel route uitgezet, deze was verhard zodat ook mindervaliden en natuurlijk onze eigen Mito patiënten makkelijk mee konden doen.


Forza4Neia walkFanatieke Forzanen 

Diverse Forza teams kwamen naar Dieren om daar alvast kilometers te maken voor hun avontuur in Italië, zo kwamen o.a. de ouders van Jenske samen met hun familie 20 km wandelen, rende Grace samen met haar hond Nelson voorbij en was ook team Forza4Neia van de partij waarbij Ella, één van de jongste Forza deelnemers, vol enthousiasme 10km met haar vader en moeder liep. Een groot deel van team Forza4Willem waren ook naar de Dieren gekomen, nadat ze in de afgelopen weken al heel wat meters hadden gemaakt om het oud ijzer te verzamelen, deden ze nu mee om alvast wat extra kilometers te maken als training voor de Italiaanse bergen.

Rollend over de Veluewezoom  milan en fam walk
Diverse Mito patiënten waren samen met hun families naar Dieren afgereisd om mee te doen met dit leuke sportieve evenement. Milan racete, samen met zijn familie, met zijn super coole elektrische schelter binnen no time van start naar finish, velen waren onder de indruk van zijn prachtige voertuig en waren stiekem een beetje jaloers op zo’n coole wagen. De Friese Mito dames Paulien en Wietske waren ook van de partij, samen met hun familie deden ze mee aan de rolstoelroute. ‘Yes, eindelijk weer een evenement waar wij ook zelf aan mee kunnen doen. We rollen, nou ja laten ons lekker rollen, heerlijk door de mooie natuur’ aldus Paulien. Door al het geklets onderweg vlogen de kilometers voor iedereen voorbij. 
Er kwam zelfs een delegatie uit België, met Nona als stralend middelpunt in de wandelwagen, gingen zij offroad door het bos. Zo nu en dan moesten ze de wandelwagen wel even tillen want anders kwamen ze niet door het mulle zand of over de grote boomwortels heen.

Nona en fam walk

De organisatie van Walk4Energy4All was in handen van Désirée Smits, oprichtster van Slow Sports NL, zij kijkt vol tevredenheid terug op de mooie dag. Glunderend van trots: 'Het is allemaal ontzettend goed gegaan, het weer zat ongelofelijk mee en de mensen waren super enthousiast, daar doen we het voor!'. 

Het was een prachtige dag en iedereen heeft dan ook volop genoten van het mooie wandelevenement en de gezellige gesprekken achteraf. Gelukkig was iedereen alweer binnen voordat er een dikke hoosbui losbrak, een zeer geslaagde dag met een mooie opbrengst van maar liefst € 3.400,-. Dankzij de energie van alle wandelaars en vrijwilligers zijn we zo weer een stap dichterbij het medicijn!
                                                           

Geert Vogelzang heeft een mooie film impressie gemaakt van de dag: https://youtu.be/71emNBWljv0
Foto's zijn gemaakt door Colinda Jansen : Walk4Energy4All - 4 juli 2021 - Google Foto's 
en door Patrick Veenhuis: Dieren: Walk4Energy4All (19km) - Google Foto's

Bedankt deelnemers en vrijwilligers voor het mogelijk maken van deze geweldige dag en tot de volgende Walk4Energy4All!

walk opbrengst

 

­