­

IMG 20210302 WA0005

De leerlingen van het Koning Willem 1 College in Den Bosch organiseren elk jaar een leuke sportieve activiteit voor Energy4All en in het speciaal voor Jenske. Zo ook dit jaar, op dinsdag 2 maart hebben zij een 10 uurs race georganiseerd, docent Ramon van Rixtel fietste 10 uur lang op de Zwift. De Zwift is een online programma waarmee jouw hometrainer gekoppeld wordt aan een fietsprogramma, zodat je in een virtuele wereld kunt fietsen en hardlopen.
8:00uur werd het startschot gegeven en kon Ramon beginnen aan zijn mega uitdaging. Om Ramon niet alleen te laten fietsen was er de mogelijkheid om je van te voren op te geven om ‘een stukje’ mee te fietsen. Alles moest volgens de coronamaatregelen, dus helaas mocht er geen publiek aanwezig zijn . De studenten fietsten zelf wel zo nu en dan mee om hun leraar te ondersteunen.

Examenopdracht
Voor hun examenopdracht moesten de leerlingen van KW1C een evenement organiseren voor een goed doel. Het was al het tweede jaar op rij dat KW1C extra creatief moest zijn om een evenement te organiseren, door de corona perikelen is iets organiseren momenteel erg lastig en bijna onmogelijk. Maar geen evenement organiseren betekent voor de studenten ook geen examen en dus studievertraging. 

Jenske  IMG 20210302 WA0004
KW1C zet zich in voor Energy4All omdat zij erg onder de indruk zijn van Jenske, helaas heeft Jenske een energiestofwisselingsziekte. Mede door haar indrukwekkende verhaal zetten de studenten zich met hart en ziel in voor Energy4All en natuurlijk om Jenske een mega leuke dag te bezorgen. Daarom besloten de leerlingen om op 2 maart, Jenske haar verjaardag, iets leuks te organiseren, dit werd uiteindelijk de 10 uurs race. Jenske kwam natuurlijk zelf ook even langs om in haar mooie feestjurk Ramon aan te moedigen en te genieten van alle mooie versieringen en muziek. Een superverjaardag, waarbij ze op en top is verwend. Ook onze mascotte Kootje kon natuurlijk niet ontbreken op deze feestelijke dag, hij kwam dan ook even gezellig meefietsen en mee swingen.

Eindbedrag
Via de livestream werd er massaal meegeleefd met de actie en er werd dan ook volop gedoneerd. Dit gaf Ramon en zijn studenten nog meer energie om door te gaan. Al snel werd het streefbedrag van € 2000,- behaald. 10 uur aan één stuk fietsen is wel lang, Ramon was dan ook blij dat om 18:00uur zijn 10 uurs race erop zat. Hij heeft in totaal meer dan 200 km gefietst, een waanzinnige prestatie! Met deze mooie sportieve actie is maar liefst € 2.305,- opgehaald. 

Wil jij deze toppers van KW1C ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen voor Energy4All, doneer dan op: Energy4all Sportacademie KW1C 2020-2021

Voor meer foto's en filmpjes kijk op: Energy4All- KW1C | Facebook

     IMG 20210302 WA0006IMG 20210302 WA0002

­