­

koala challenge boog mensen

Het was een stralende zomerse dag afgelopen zaterdag tijdens de Koala Challenge. Zo zomers dat zelfs het KNMI de kleur van Energy4all had, namelijk oranje. Helaas voor alle deelnemers van de koala challenge betekende deze code oranje dat er temperaturen boven de 35 graden werden verwacht en het dus van groot belang was om goed voor jezelf te zorgen tijdens inspanningen, dus veel water drinken en zorgen dat je genoeg eten bij je had.

De tocht
Vanwege de hitte werd besloten dat er eerder kon worden gestart, zo hadden de deelnemers de kans om enigszins voor het warmste deel van de dag weer bij de finish aan te komen. Om 6:00uur vertrokken de eerste deelnemers en al snel volgde de rest. In totaal vertrokken 45 deelnemers vanuit Westervoort door de prachtige nieuwe Energy4All boog, op weg om hun tocht te beginnen. Uiteraard werden ze hierbij uitgezwaaid door Maartje, Johan, Bianca en natuurlijk onze eigen Kootje de Koala.

De wandelaars hadden een tocht van 35 km voor de boeg langs prachtige bezienswaardigheden zo kwam je door de vele bossen die ons land rijk is maar ook langs een mooi kasteel en uiteraard leuke terrasjes.
De toerfietsers fietsten in de vorm van het hoofd van een koala een mooie tocht van 45 km, zij kwamen er al snel achter dat de wegen in en om Arnhem soms best omhoog en omlaag gaan, maar ondanks dat bleef het onderweg erg gezellig en werd er volop gekletst en genoten van het mooie landschap.
En dan had je nog de fanatieke wielrenners, die maar liefst 100 km aflegden en zo de route in de vorm van een gehele koala hebben gedaan. Vooraf werd er gevraagd of het wel verstandig is om met zulke hoge temperaturen zo’n eind te fietsen, waarop onze directeur Paul zei: ‘kinderen met een energiestofwisselingsziekte hebben geen keuze. Zij fietsen figuurlijk elke dag 100 km in de hitte. Wij nemen een douche en een lekker koud biertje en dan zijn we weer het mannetje. Dat geldt niet voor deze kinderen, dus ja wij moesten het gewoon doen’.

Koala challenge
De koala challenge is bedacht door Johan en Bianca van der Molen, zij zijn de ouders van Maartje, Maartje is een vrolijke lieve meid van 11 jaar en heeft een energiestofwisselingsziekte.

Lees hier het verhaal van Maartje: Patiënten verhaal Maartje    

koala challenge 3Johan en Bianca willen graag veel geld inzamelen voor stichting Energy4All zodat er snel een medicijn komt tegen deze slopende ziekte. Vorig jaar hebben zij de Mont Ventoux challenge georganiseerd, hierbij hebben fanatieke fietsers en wandelaars de Mont Ventoux beklommen. Omdat dit jaar door de Corona crisis een buitenlands avontuur er niet in zat hebben ze het dichter bij huis gezocht. Zo ontstond de Koala Challenge, een leuke fiets en wandeltocht in de vorm van een Koala. Alle deelnemers kregen van te voren via de mail de route opgestuurd, deze kon je in je mobiel of fietscomputer zetten. Als je de route in en om Arnhem juist had afgelegd zag je op je app dat de route de vorm van een koala had.   

Finish
Al voor het middag uur kwamen de meeste deelnemers over de finish in Westervoort. Ze hadden een prachtige rit maar aan de gezichten was wel af te lezen dat ze het erg warm hebben gehad. Het zweet liep bij menig deelnemer over de rug.
Bij de finish was er voor iedereen de gelegenheid om even gezellig na te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje.
De route werd nog uitgebreid besproken en uiteraard ging het ook hier nog vaak over de zomerse temperaturen. Het bleef lang gezellig in Westervoort, alle deelnemers hebben genoten van hun tocht door het prachtige Gelderse landschap.

Johan en Bianca zijn erg tevreden over het verloop van het evenement. ‘Het was een prachtige dag en we hebben ontzettend genoten, waanzinnig dat het uiteindelijk zo’n succes is geworden’. Er is inmiddels al meer dan €2200,- opgehaald voor stichting Energy4All met deze mooie sportieve Koala Challenge.

Kijk voor meer foto’s op onze Facebook pagina : https://www.facebook.com/stichtingenergy4all/ 

koala challenge forza mees  koala challenge na zit  koala challenge wandelaars

                                                                                          koala challenge maartje marina

­