­

Walk4Energy4All Banner v4

Op zondag 4 juli wordt de eerste editie van Walk4Energy4All georganiseerd. Een stuk wandelen op de Veluwezoom is zo fijn. Wandel, ren of rol mee in het Nationaal Park Veluwezoom om jouw energie in te zetten voor al die kanjers met een energiestofwisselingsziekte. Wandelen en hardlopen is voor mensen met een energiestofwisselingsziekte echter niet zo vanzelfsprekend, daarom is er ook een speciale rolstoelroute uitgezet. Zo kan iedereen meedoen. De opbrengst van je inschrijving en eventueel ingezamelde sponsorgeld gaat naar het medicijnonderzoek van professor Smeitink en zijn team van Khondrion i.s.m. het Radboudumc in Nijmegen, dat al vergevorderd is.

Walk4Energy4All wordt georganiseerd door Stichting Energy4All in samenwerking met Désirée Smits, eigenaar van Slow Sports NL. “In 2017 en 2018 heb ik deelgenomen aan Forza4Energy4All", vertelt Désirée. "Ik werd gegrepen door de persoonlijke verhalen van de kinderen met energiestofwisselingsziekten en hun familie. Toen Energy4All directeur Paul in den Bosch vroeg als projectleider van dit wandelevenement heb ik 'ja’ gezegd, omdat ik het fijn vind om op deze manier mijn steentje bij te kunnen dragen aan het medicijnonderzoek. Zelf woon ik aan de rand van de Veluwezoom en geef ik er mijn Slow Sports lessen. Ik breng dus nogal wat uurtjes door in dit gebied en ieder uur is weer een feestje! Ik hoop dat veel mensen komen meegenieten van deze prachtige omgeving tijdens Walk4Energy4All!

We hopen jullie te zien bij Walk4Energy4All op 4 juli in Nationaal Park Veluwezoom, die vanuit Dieren start!

Het evenement wordt georganiseerd met inachtneming van de op 4 juli 2021 geldende corona-maatregelen. Kan het evenement onverhoopt niet doorgaan door de coronamaatregelen, dan is de alternatieve datum op 22 augustus 2021, als dat niet mogelijk is wordt het inschrijfgeld op uw verzoek geretourneerd.

Walk4Energy4All Logo JPG


Algemene Informatie

Wanneer
Zondag 4 juli 2021

Waar
Het Nieuwland, Clubgebouw van Diderna, Kolonieweg 2, Dieren

Walk4Energy4All Veluwezoom foto2

Hoe laat
30 km. start tussen 08.00 en 09.00 uur.
20 km. start tussen 08.00 en 10.00 uur.
10 km. start tussen 09.00 en 11.00 uur.
5 km.   start tussen 10.00 en 12.00 uur.
4 km.   start tussen 10.00 en 12.00 uur verharde route geschikt voor rolstoelers
De rolstoelroute van 5 km is iets ingekort naar 4 km. omdat er een ander evenement is op een stuk van de route en we de veiligheid en drukte zo goed mogelijk willen waarborgen.

Binnenkomst is mogelijk tot 17.00 uur.

Kosten deelname
Volwassene: 20 euro
Kind (tot 18 jaar): 10 euro
Rolstoeler met begeleider: 20 euro
Gezin (maximaal 4): 40 euro
Team (maximaal 4): 60 euro

Honden: Het meenemen van 1 hond per inschrijving is toegestaan, mits de hond de gehele route en op het start- / finishterrein blijft aangelijnd.

Na de finish kan je je wandelboekje laten stempelen met de speciale Walk4Energy4All stempel.

En hoe fijn is het dat je met jouw deelname een mooie bijdrage levert aan het medicijnonderzoek om energiestofwisselingsziekten te stoppen! Daar zijn we je erg dankbaar voor. Wil je nog iets extra's doen voor Stichting Energy4All? Je kan een extra donatie bij je inschrijving bijdragen of laat je sponsoren! Je kan je laten sponsoren op een team of individuele actiepagina op https://actie.energy4all.nl/project/walk4energy4all We helpen je daar graag bij. Geef dat aan bij je inschrijving. Mail voor vragen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je een Energy4All shirt of jasje aanschaffen voor de tocht? Mail je verzoek dan met gewenste maat naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor de prijs en check of die nog op voorraad zijn.

facebook 60px uit Volg Walk4Energy4All op Facebook voor het laatste nieuwsInschrijven

Schrijf je in voor de eerste editie van Walk4Energy4All en steun daarmee Stichting Energy4All. Je inschrijving gaat via een formulier waarna de betaling via iDeal kan worden betaalt.

Inschrijven voor Walk4Energy4All

Met het bedrag voor je inschrijving steun je Stichting Energy4All.
Wil je daarnaast meer geld inzamelen voor Stichting Energy4All en je laten sponsoren? Dat is niet verplicht maar wel geweldig. Bij je inschrijving kan je aangeven dat je zelf je sponsorpagina aanmaakt (op https://actie.energy4all.nl/project/walk4energy4all) of dat je daar graag hulp bij wilt hebben.

Bij je inschrijving dien je akkoord te gaan met de Walk4Energy4All Voorwaarden, lees die hier.
Het evenement wordt georganiseerd met inachtneming van de op 4 juli 2021 geldende corona-maatregelen. Kan het evenement onverhoopt niet doorgaan door de coronamaatregelen, dan is de alternatieve datum op 22 augustus 2021, als dat niet mogelijk is wordt het inschrijfgeld op uw verzoek geretourneerd.


RoutesWalk4Energy4All Veluwezoom foto3

De volgende routeszijn met zorg uitgezet:

 • Rolstoelroute 4 km
 • Looproutes 4, 5, 10, 20 en 30 km.

Er is geen tijdregistratie, je kunt dus in alle rust genieten van de mooie natuur om je heen!

Voor deelnemers in een rolstoel is een verharde en nagenoeg vlakke route uitgezet van 4 kilometer. Voor wandelaars en hardlopers zijn er routes van 5, 10, 20 en 30 kilometer. Zij worden uitgedaagd op onverharde paden met pittige heuveltjes en soms mul zand. Welke route je ook kiest, je zult aangenaam verrast zijn door het natuurschoon om je heen, dat zich laat kenmerken door bos, heide, zand en heuvels. En het zou zomaar kunnen dat je wild spot! Wat dacht je van een hert, ree, Schotse hooglander, konikpaardje of wild zwijn?! Voor de deelnemers aan Forza4Energy4All is dit evenement dan ook een prima training.

Er zijn horecagelegenheden op de route van 20 en 30 km om onderweg iets te eten of drinken te halen. Ook zal er onderweg een Energy4All rustplaats zijn met versnaperingen langs alle routes.

De natuurbeheerders Natuurmonumenten en Stichting Twickel / Hof te Dieren hebben toestemming verleend voor dit evenement. Uiteraard gaan wij netjes om met de natuur!

Route.nl app gebruikenrouteNL

De exacte route kan je als deelnemer volgen via de Route.nl app op je telefoon. Je krijgt voor de tocht via je mailadres de route toegestuurd.

Van tevoren: Route.nl installeren

 1. Download je app Route.nl op je telefoon
  Hier via de App store
  Hier via de Google Play store
 2. Klik op: Installeren.
 3. Klik op: Openen. 
 4. Mogelijk volgt wat uitleg over de app. Klik achtereenvolgens 2 x op de rode pijl en dan op: Start.
 5. Klik op: Registreer met e-mail. Vul je gegevens in.
 6. Klik op: Inloggen.
 7. Ga naar de e-mail die je van ons hebt ontvangen over de route met de link naar de Walk4Energy4All route.
 8. Klik op de link.
 9. Scroll naar: Open in app.
 10. Klik op: Download voor offline. LET OP: Dit kan gedurende 7 dagen gratis voor deze route. Het is daarom slim om je route pas kort vóór 4 juli te downloaden voor offline gebruik.

TIP: Als je de app opent, kun je klikken op: Bekijk introductie route.nl. Je krijgt dat wat uitleg over de mogelijkheden. Zo kun je eventueel ook kiezen voor de functie: Gesproken navigatie.

Bij aanvang evenement:

RouteNL

 1. Zorg dat je telefoon goed is opgeladen voor de start.
 2. Open Route.nl.
 3. Klik op: Mijn routes (onderin beeld).
 4. Klik op: Offline (bovenin beeld).
 5. Klik op de Walk4Energy4All route die je gaat lopen/rollen.
 6. Klik op: Start navigatie.

Je ziet nu precies op het scherm waar je heen moet én waar je op dat moment bent. Verdwalen is onmogelijkLocatie en Bereikbaarheid

Adres: Het Nieuwland, Clubgebouw Diderna, Kolonieweg 2, Dieren

De start- en finishlocatie is bij Sportcomplex het Nieuwland, Clubhuis Diderna, volg het adres en de exacte locatie van de start zie je meteen als je daar aankomt aan onze grote oranje Energy4All start- en finishboog. Er is parkeergelegenheid vlakbij en speciaal voor rolstoelers zijn er voor het clubgebouw parkeerplekken gereserveerd.

In het clubhuis moet je je als deelnemer melden voor de start en laat je bevestigingsmail zien. Na je finish meld je je hier ook af.
Indien in het bezit van een wandelboekje kan die hier afgestempeld worden met de speciale Walk4Energy4All stempel..
Er zijn toiletten, kleedkamers en douches beschikbaar. Je kan hier ook wat te eten en/of drinken kopen.
Bij de finish zal je feestelijk worden onthaald en krijg je nog een mooi aandenken aan de tocht.

Goede doel Stichting Energy4AllLogo Energy4All Koala JPG

Een stuk wandelen in de natuur is zo fijn. Dit is voor mensen met een energiestofwisselingsziekte niet zo vanzelfsprekend. Doordat hun mitochondrien (energiecentrales in elke cel van ons lichaam) niet goed functioneren hebben ze een tekort aan energie waardoor ze snel uitgeput zijn. De ziekte zorgt voor veel klachten, van spierzwakte tot epilepsie. Er is nú nog geen medicijn en kinderen met een ernstige energiestofwisselingsziekte leven met veel klachten, beperkingen en overlijden op veel te jonge leeftijd. Dat is onacceptabel en daarom zet Stichting Energy4All zich in om deze ziekten te stoppen.

De opbrengst van je inschrijving en eventueel ingezamelde sponsorgeld gaat Stichting Energy4All en daarmee naar het medicijnonderzoek van professor Smeitink en zijn team van Khondrion i.s.m. het Radboudumc in Nijmegen, dat al vergevorderd is. In April is de test van het potentiele medicijn bij kinderen met een energiestofwisselingsziekte al gestart, een belangrijke stap maar daar is veel geld voor nodig. Stichting Energy4All steunt dit medicijnonderzoek structureel.
Jje steunt met jouw inschrijfgeld, donatie en/of sponsorgeld dit onderzoek.Tips voor de tocht

Een goede voorbereiding is het halve werk, daarom hebben wij een paar wandeltips om jullie een beetje op weg te helpen.

Bereid je goed voor
Trainen en oefenen kan belangrijk zijn, zonder goede voorbereiding kan je blessures oplopen en dit willen we natuurlijk niet. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid bent. Ga ook eens wandelen of hardlopen in een bosgebied zodat je aan de ondergrond went.

Rekken en strekken
Een korte rek en strek warming-up voor de tocht is altijd goed voor het lichaam. Zo warm je spieren op en heb je minder kans op blessures.  

Zorg voor de juiste uitrusting
De juiste kleren en schoenen maken de tocht makkelijker. Met de juiste schoenen vermijd je de kans op blaren. Hoge of lage wandelschoenen zijn van harte aanbevolen, kies wat je prettig vindt. Maak geen gebruik van hardloopschoenen e.d., deze bieden onvoldoende stabiliteit en grip tijdens het lopen.

En houd rekening met het weer en stel je kleding daarop af. Gebruik sokken zonder naad, dit voorkomt blaren bij de tenen. Maak gebruik van een heuptas of een rugtas waarbij het gewicht wordt gedragen op de heupen. Bij een rugtas is het belangrijk dat de rug vrij wordt gehouden i.v.m. transpireren. Dit kan door een rugtas te gebruiken met een net/gaas waardoor er ruimte ontstaat voor de ventilatie van de rug. Zorg voor ademende kleding, werk hierbij met dunne laagjes wat het makkelijker maakt om op mogelijk wisselende temperaturen en weersomstandigheden in te spelen. Neem een vuilniszak mee, hier kan bij een pauze op gezeten worden wat overbodig afkoelen tegen gaat.

Tips om blaren te voorkomen:

 •  Draag passende schoenen en sokken die passen bij jouw type voet. 
 •  Loop schoenen goed in. Goede wandelschoenen en wandelsokken zijn heel belangrijk. Maak nooit met nieuwe schoenen hele lange tochten. Bouw dit, net als de wandelafstanden, geleidelijk op. Dit betekent echter niet dat je nooit meer blaren zult krijgen, maar de kans wordt er wel minder op.
 • Start vier weken voor de tocht met het insmeren van je voeten met huid verstevigende producten (bijv. kampferspiritus).
 • Smeer je voeten dun in met vaseline/uierzalf of speciale creme voor het lopen.
 • Strooi een beetje talk- of voetpoeder in je schoenen, sokken en op je voeten.
 • Was je voeten altijd met koud water en zonder zeep.
 • Plak gevoelige plekken preventief af met blarenpleisters. Als je tenen constant tegen elkaar wrijven kun je kiezen voor zogenaamde teenspreiders. Ook kan een beetje talkpoeder op de voeten verlichtend zijn.
 • Verzorg je voeten goed. Verwijder regelmatig het eventueel aanwezige overmatige eelt en houd je nagels kort.
 • Laat je blaren behandelen door onze medische dienst, aanwezig op start en finish locatie.

Water, water en nog eens water
Dit is natuurlijk een bekend punt maar kan niet vaak genoeg gezegd worden, neem water mee zodat je af en toe wat kunt drinken. Stay hydrated!  Bij het startpunt en horecagelegenheden onderweg kan je je waterfles bijvullen. Ook kan je eten en drinken aanschaffen bij de start en het verzorgingspunt.

Tekenbeten
Natuurlijk wil je niet gebeten worden door een teek, maar het kan gebeuren in het bos. Je kan verschillende dingen doen om dit te vermijden: blijf zoveel mogelijk op de paden, draag lichtgekleurde kleding waarop je een teek makkelijk kan zien en gebruik een insectenwerend middel. Controleer na de tocht of je geen teek op je huid hebt.

Sponsoren

Wil je de geweldige lopers en rolstoelers steunen met een donatie? Dat kan via https://actie.energy4all.nl/project/walk4energy4all

Je kunt je als deelnemer en als team / gezin laten sponsoren. Elke euro telt op weg naar het medicijn.
Bij je inschrijving kan je aangeven dat je een sponsorpagina wilt maken, we nemen contact met je op om deze sponsorpagina te activeren.
Heb je dit niet aangegegevn maar wil je toch een sponsorpagina?
Maak dan zelf je team of individuele actiepagina aan op https://actie.energy4all.nl/project/walk4energy4all
Mocht je daar hulp bij kunnen gebruiken dan helpen we je graag. Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Delo Sponsort stempels Walk4Energy4AllDELO SPONSORT STEMPELS
Heel blij zijn we met twee mooie Walk4Energy4All stempels. Na de finish kunnen die als bewijs en herinnering in wandelboekjes worden gezet. De stempels zijn gesponsord door DELO.
“De reden dat we Stichting Energy4All steunen is eigenlijk heel simpel; het verhaal van Noa (@NoaTweet) op Twitter heeft ons aangegrepen en we hopen dat er snel een medicijn gevonden wordt voor zijn lotgenootjes”, vertelt Astrid Damen namens DELO.

Wilt u ook als bedrijf Walk4Energy4All ondersteunen?
Daar zijn we ontzettend blij mee, mail daarvoor naar onze directeur Paul in den Bosch Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om dat te bespreken.Promotiemateriaal

Logo (in EPS of PDF aan te vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Walk4Energy4All Logo JPG Logo in JPG
Logo in PNG
Logo in PDF
Logo in EPS

Flyer - hier te downloaden in PDF

Walk4Energy4All2021 Flyer Poster  Walk4Energy4All2021 Flyer back

Banner / Spandoek

Walk4Energy4All Spandoek1Contactgegevens

Heb je nog vragen over Walk4Energy4All? Mail die dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., stuur via facebook messenger een bericht of bel naar 024 - 324 92 72.

­