­

Paulien Energy4AllBlog Paulien - september 2020

Paulien Vogelzang is 37 jaar oud en heeft de energiestofwisselingsziekte Kearns Sayre Syndrome, Ze is sinds 2008 ambassadeur van Stichting Energy4All.

MITO Estafette

Eigenlijk zou ik nu in Italië moeten zijn met mijn ouders voor Forza4Energy4All. Iets waar ik elk jaar enorm naar uitkijk en als het eenmaal zover is intens van kan genieten. Een paar dagen zoveel moois beleven met al die lieve mensen, die prachtige machtige bergen, de positieve energie en dat ik als vrijwilliger ook mijn steentje bij kan dragen. Maar dat is dit jaar logischerwijs afgelast door het coronavirus. Wel een beetje gek voelt dat om daar dit jaar niet te zijn. Maar nu ben ik druk bezig met een ander mooi coronaproof evenement: de MITO Estafette!

De gedachte dat we helemaal niks samen zouden kunnen doen voor Stichting Energy4All zat me niet lekker. Toen kwam het idee op voor een estafette tocht langs lotgenootjes en families van mito-engeltjes, die wel coronaproof kan. Niet allemaal tegelijk samen in actie maar wel iets wat ons weer even verbind nu in deze gekke tijd. Elkaar een hart onder de riem steken, nog wat meer bekendheid voor energiestofwisselingsziekten zien te krijgen en ook nog wat geld inzamelen voor het medicijnonderzoek dat hopelijk snel weer hervat kan worden.

Het idee bleef maar in mijn hoofd zitten. Ik belde mede ambassadeur Remco van Gaal die al eerder acties heeft opgezet om even te polsen wat hij ervan vond. Hij was meteen enthousiast en vertelde dat hij zelf ook met het idee rondliep om een hardloop uitdaging in 24 uur te doen langs huizen van patiëntjes. We hebben onze ideeën en krachten gebundeld en zo ontstond de MITO Estafette.

Zoveel lotgenoten die we hebben benaderd om MITO HART Punt te worden waren meteen zo enthousiast, dat gaf me echt een boost positieve energie. Het is dan ook wat groter geworden dan ik vooraf had gedacht. In totaal zijn er 40 MITO HART Punten waar de route langs gaat. Iedereen brengt het ‘stokje’ op zijn eigen manier verder; op de fiets, hardlopend, wandelend, met de rolstoel en zelfs een colonne vrachtwagens! Zelf ga ik op 13 september vanuit mijn huis in Leeuwarden op mijn scootmobiel het ‘stokje’ verder brengen naar Stiens waar mijn zwager Jos en Gert-Jan (vader van lotgenootje Jenske) hem overnemen en verder fietsen naar Ferwerd en vervolgens naar de Afsluitdijk. Maar eerst moet ik hem daar zien te krijgen, en dat moet lukken met veel steun om me heen. Mijn vader Geert gaat hardlopend mee en mijn neefje Kian (6) fietst mee. Dat is zo speciaal voor mij en heb er ontzettend veel zin in!

Zaterdag 5 september zou anders de finish van Forza4Energy4All op de Stelvio zijn maar nu starten we samen hier in Nederland aan de MITO Estafette! Dan is het  echt zover: de Grote Estafette Tocht waarbij het Groene Hart 'stokje' het hele land doorgaat. Dat vind ik een beetje spannend maar vooral heel leuk. Wat mooi dat iedereen zich zo inzet en dat er al ongelofelijk veel hartverwarmende donaties binnen zijn gekomen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de laatste fietser samen met de hardlopers van de 24 uur Hardloop Challenge op 19 september om 19:00 uur met het 'stokje' over de finish in Nijmegen aankomen. En als ik me goed genoeg voel ben ik erbij!

Iedereen de meedoet en alle supporters lang de route wens ik enorm veel succes en plezier! Samen staan we sterk op weg naar dat medicijn.

Paulien

Blog Paulien - Energy4All nieuwsbrief september 2020

­