­

Jochem Energy4All blog mei2020Blog Jochem - mei 2020

Jochem is TV-presentator en sinds 2008 een zeer energieke
en betrokken ambassadeur van Stichting Energy4All

Corona

Weer Corona? Mijn excuses. Ik ontkom er niet aan. Het virus houdt Nederland nu al een paar maanden in zijn greep. Het lijkt alweer zo lang geleden dat alles nog kon en mocht. Dat je elkaar gewoon kon begroeten, dat de scholen nog open waren, dat je een festival, film of sportwedstrijd kon bezoeken. Dat je een restaurantje kon pikken. 

Inmiddels heeft onze intelligente lockdown de eerste bijstellingen ondergaan en krijgen we heel langzaam ons gewone leven terug. Ruim 5000 medelanders maken dit helaas niet meer mee. Voor hen was het virus fataal. Zij zijn er bijna letterlijk tussenuit gepiept. Met maar enkele naasten tijdens de uitvaart en met slechts een familielid aan het sterfbed. Triest erg triest. 

Ik heb de laatste tijd veel aan jullie gedacht. En met jullie bedoel ik dan familie en naasten van kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes. Een van de meest gehoorde uitspraken was namelijk: “gelukkig worden onze kinderen niet ziek”. Alleen die gedachte al is voor vele mensen en met name ouders beangstigend wat zeg ik, gekmakend. Dat je kind een ziekte heeft waar nog geen medicijn voor is. Een ziekte die fataal kan zijn. Klinkt als een hele boze, nare droom. Een droom die voor jullie helaas keiharde werkelijkheid is. Jullie kinderen hébben een ziekte waarbij je alleen mag hopen dat het om een milde vorm gaat. Een ziekte die echter helaas veel te vaak nog fataal is. 

Trieste feit is dat de hele wereld schreeuwt om een vaccin tegen het Coronavirus terwijl wij, alleen al in Nederland, moeten schreeuwen en soms zelfs moeten smeken om een beetje aandacht voor 'onze' ziekte. Het is wrang maar misschien ook kansrijk dat het medicijn, wat professor Jan Smeitink en zijn team in ontwikkeling heeft, wellicht ook werkt als behandeling van het coronavirus. 

Ik hoop stiekem dat we daar ons voordeel mee kunnen doen. Dat er ineens een bak geld vrijkomt om 'ons' medicijn verder te ontwikkelen tot pilletje of drankje omdat het ook corona proof is. 'Science is Money' weten we. Of anders om het bewustzijn van mensen te vergroten. Iedereen heeft de afgelopen tijd namelijk ongetwijfeld momenten gehad van angst en machteloosheid. Hopende dat het een boze droom was maar iedere ochtend keihard beseffend dat het de realiteit is. Jullie realiteit. Laat dat dan ons verhaal maar zijn voor de komende tijd omdat het doel nou eenmaal de middelen heiligt. 

Jochem van Gelder

Steun ook het belangrijke medicijnonderzoek met een donatie

Blog Jochem - Energy4All nieuwsbrief mei 2020
Foto door Broer van den Boom

­