­

KW1C Aflsuiting Cheque2021 2022

Een geweldige afsluiting van hun project was er met de studenten die zich samen een jaar lang hebben ingezet voor Stichting Energy4Al met verschillende mooie acties. Het uiteindelijk opgehaalde bedrag overtrof hun verwachtingen en hebben ze met trots overhandigd aan Jenske en haar ouders. 

De studenten van de Sportacademie van het Koning Willem I College (KW1C ) komen jaarlijks met hun goede doel project in actie voor Jenske van de Ven uit Rosmalen. Zij heeft een energiestofwisselingsziekte. Met hun sportieve initiatieven zamelen de studenten geld in voor Stichting Energy4All. Een paar jaar geleden introduceerde leraar Ramon van Rixtel Stichting Energy4All als goede doel voor het afstudeerproject op het KW1C in ‘s Hertogenbosch. Sindsdien is er elk jaar een groep studenten die voor de stichting een aantal (sportieve) evenementen organiseert.

Een kleine terugblik op de mooie acties die ze hebben georganisseerd.

15 april - 400 km fietstocht
Op goede vrijdag heeft docent Ramon van Rixtel samen met nog een paar bikkels 400 km gefietst voor het goede doel, wat een enorm zware tocht. Het was flink bikkelen maar ze hebben de finish gehaaald en een mooi sponsorbedrag ingezameld voor het geven van zoveel energie.

13 mei - Wandeltocht
De tocht startte vlakbij het Radboudumc, waar Jenske ontelbaar veel afspraken heeft gehad. Deze bekende route van Nijmegen naar haar huis in Rosmalen is nu gewandeld door een groep wandelaars. Dit is echt een enorme uitdaging van ruim 50 km, maar andere deelnemers konden ook aansluiten en starten voor hun tocht van 25 of 10 km op punten langs de gehele route. Bij de finish stond de oranje Energy4All finishboog en stond Jenske klaar om de hele groep te onthalen, waaronder ook haar eigen mama Saskia. Een geweldige dag!

14 mei - 10-uurs race
Zaterdag zijn ruim 20 fietsers vertrokken om 9:00 uur voor de 10-uurs marathon, 10 uur fietsen in de omgeving van het mooie Rosmalen met start en finish bij Jenske haar huis. In kleine groepen reden ze hun rondjes, en kwamen regelmatig langs het huis van Jenske om na een aanmoediging weer te beginnen aan hun volgende rit. Kleine rondjes, maar de fietsers hadden op het einde van de dag toch tegen de 200 kilometer op hun teller staan. Echt een topprestatie.

KW1C 400km Fietstocht  KW1C WandeltochtStart KW1C WandeltochtFinish 

"Wat een geslaagd project was dit!" vertellen de studenten. "We zijn begonnen met niks en moesten zelf alles opzetten en regelen. Het was heel lastig, maar het is wel allemaal goed gegaan. Dit valt ook uit ons resultaat te halen. Ons doel was € 10.000,- inzamelen en na een tijdje dachten we dat het te hoog gegrepen was, maar we zijn doorgegaan. Het is ons gelukt en we hebben genoten van dit project.en moet je eens kijken wat voor een bedrag:"

€ 10.150,58 !!

Jenske en haar familie zijn samen met ons enorm trots op de studenten, voor hun inzet en betrokkenheid. Bedankt, ook docent Ramon die zich elke jaar weer met zijn klas inzet voor STichting Energy4All om energiestofwisselingsziekten te stoppen. Deze geweldige opbrengst is weer een geweldige bijdrage voor het medicijnonderzoek!

 

­