­

wens amy uitgekomen 1

Voor de Energy4All wensboom stuurde Audrey, de moeder van Amy een mooie wens in. Helaas heeft Amy een energiestofwisselingsziekte, hierdoor kan zij niet altijd doen wat ze graag wil. Niet altijd even makkelijk als je ziet dat je leeftijdsgenoten wel alles kunnen. Om mito patiëntjes een bijzondere dag te geven hebben wij tijdens ons 15 jarig jubileum de Energy4All wensboom in het leven geroepen, helaas hebben de wensen flink wat vertraging opgelopen door alle maatregelen omtrent het coronavirus .
Amy haar grootste wens was om eens achter de schermen te kijken bij een grote musical. Helaas gooide ook bij deze wens Corona flink wat roet in het eten en duurde het even voordat de wens in vervulling kon gaan maar afgelopen week was het dan eindelijk zover. Amy mocht samen met haar moeder naar de musical Diana en Zonen, een grote musicalproductie van Medialane. Een musical over het leven van de Britse Prinses Diana en haar zonen William en Harry, Diana heeft een pittig leven gehad, dit wordt samengebracht met krachtig toneelspel en mooie liederen. Amy en Audrey werden uitgenodigd om de voorstelling te bekijken en kregen een rondleiding backstage. Ook mochten ze zelf aangeven welke acteurs zij na afloop wilden ontmoeten. Ze kozen ervoor om Marlijn Weerdenburg( rol van Diana) en Freek Bartels ( rol van zoon Harry) te ontmoeten. Een hele eer om met twee zulke grote musicalsterren op de foto te gaan.

Amy houdt ontzettend van van acteren, zingen en dansen, ze zit zelf dan ook op een musicalopleiding, binnenkort spelen ze zelf een musical. Dit was dus de uitgelezen mogelijkheid om de acteurs tips en tricks over het vak te vragen. Zo wordt Amy haar eigen spel nog beter dan het was. Ook vindt Amy het enorm leuk om te schrijven, zij wil jullie graag zelf meer vertellen over haar bijzondere dag:

Mijn droomwens
Eindelijk was het dan zover, mijn droomwens ging in vervulling: Een kijkje nemen achter de schermen van een grote musical. Lang kon het niet doorgaan ivm de corona-regels, maar op zaterdag 9 april was het zover.

Wat een geweldige ervaring. We konden onze kaartjes deze middag ophalen bij de kassa en daar zat een boekje bij waarop geschreven stond: ‘Hey Amy, veel plezier bij de show’ en op een van de kaartjes stond mijn naam, dan voel je je wel echt even heel bijzonder. We hadden geen stoelen direct voor ons staan, waardoor ik alles goed kon zien. De voorstelling, wauw, ik kreeg echt kippenvel. Iedereen was zo goed en het decor en de kleding was zo mooi gemaakt. Was het leuk? Ik vind leuk niet het juiste woord, omdat dit onderwerp natuurlijk niet onder leuke onderwerpen valt. Het juiste woord is indrukwekkend. Na de show moest ik in de zaal blijven zitten, want er zou vanzelf iemand komen om mij op te halen, Roos was haar naam. Het is dan best bijzonder om te zien hoe de zaal leeg loopt, want dan zie je pas echt hoe groot die zaal eigenlijk is. Ik zag al twee acteurs het podium oplopen en kort daarna werd ik opgehaald en gevraagd mee naar het podium te komen. Hier stonden Marlijn Weerdenburg en Freek Bartels op mij te wachten. Wat vond ik het spannend om ze te ontmoeten, want ik als musicalmeisje droomde er al lang van om eens beroemde acteurs te ontmoeten. Marlijn vroeg of ik een hand wilde geven. Ja hoor, zei ik, maar in mijn hoofd zei ik: ‘Ja natuurlijk wil ik dat! Ik ben gek als ik het niet doe.’ Ik was zo nerveus dat ik helemaal aan het trillen was, maar wat waren ze aardig. We hebben een beetje gekletst en ik ben natuurlijk met ze op de foto geweest, maar ze moesten alweer vrij snel weg, omdat ze nog een avondvoorstelling hadden en nog moesten eten. Hierna kreeg ik nog een rondleiding van Roos die normaal gesproken dus achter de schermen werkt. Het was heel gaaf om de coulissen te zien en te zien dat ze ook gewoon op houten stoeltjes moeten wachten tot het hun beurt is om op te gaan. Dit kwam mij heel bekend voor vanuit mijn eigen musicalvereniging. Ook was het heel gaaf om alle kleding te zien en te zien waar het orkest speelt, want deze musical word gespeeld met een live orkest. Op het einde kregen we nog een klein cadeautje, een verkleinde replica van een van Diana’s tiara’s.

Ik heb ontzettend genoten van deze dag. Niemand pakt dit meer van me af.

Heel erg bedankt,
Groetjes AmyZoals we kunnen lezen heeft Amy een dag gehad om nooit meer te vergeten, bedankt Medialane voor jullie bijdrage aan de wens van Amy. 

­