­

ajax

Voor Sam kwam er een mooie en emotionele wens binnen bij onze wensboomactie. Zijn ouders stuurden dat hij ontzettend graag een keertje naar een wedstrijd van zijn favoriete voetbalclub Ajax wilde. Sam is een groot voetballiefhebber maar helaas gooit zijn energiestofwisselingsziekte roet in het eten en kan hij niet meer zelf voetballen. 'Na een voetbalwedstrijd nam hij verdrietig in de auto van zijn vader plaats en zei dat zijn benen het niet meer goed genoeg deden om nog te kunnen voetballen, dit breekt je moederhart'. Daarop besloot moeder Yvonne de stoute schoenen aan te trekken en een wens in te sturen naar onze wensboomactie. Want een potje Fifa voetbal op de Playstation en een abonnement om alle Eredivisie wedstrijden live te bekijken verzacht de pijn natuurlijk enigszins maar voor een echte diehard voetballiefhebber als Sam is een wedstrijd in een groot voetbalstadion wel het utlieme.
Het is dan ook geweldig dat wij, samen met AFC Ajax, Sam zijn wens in vervulling konden laten gaan. Hij was door het dolle heen toen hij hoorde dat zijn wens uit zou komen en dat hij samen met zijn vader Jean naar Ajax – Go Ahead Eagles mocht. Om zich goed voor te bereiden moest er natuurlijk extra worden gerust zodat hij genoeg energie had om te kunnen genieten van de wedstrijd. Samen met zijn vader reisde hij af naar Amsterdam en genoten zij van een prachtige dag. Al was de wedstrijd zelf misschien niet zo spectaculair, het was wel een hele belevenis om dit in de Johan Cruijff Arena mee te beleven. Een extra verrassing was het dat oud Ajacied Matthijs de Ligt voor de wedstrijd het veld op kwam om officieel afscheid te nemen van zijn oude club. Om zo’n grote speler in het echt het veld te zien betreden is wel heel bijzonder.
Het was voor Sam een dag om nooit meer te vergeten en om nog lang van na te genieten.
Wil jij ook meehelpen om de wensen van onze patiënten uit te laten komen? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet kunnen we samen de wensen van onze Mito kanjers vervullen, de wensen variëren van een dagje uit tot mooie cadeaus.

­