­

finish mito estafette 2021

fiona en maritStichting Energy4All heeft dit jaar voor de tweede keer de MITO Estafette georganiseerd, een verbindingstocht in estafettevorm langs de huizen van Mito patiënten en families van overleden patiënten. Dit om ze een hart onder de riem te steken in de soms moeilijke tijden die het hebben van een energiestofwisselingsziekte met zich mee brengt, maar ook om elkaar te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen met lotgenoten. Dit is zo belangrijk en fijn voor een patiënt en zijn/haar familie, vaak snapt een lotgenoot precies hoe je je voelt en lopen zij tegen dezelfde problemen aan. Je kunt van elkaar leren en een luisterend oor zijn voor een gelijkgestemde. 

rhodeEstafette 'stokje'
Tijdens deze editie is er voor gekozen om vier routes af te leggen door heel Nederland, namelijk de Blauwe Oost route, de groene Zuid route, de roze West route en de oranje Midden route. Van alle routes was Nijmegen het finishpunt. Door het uitbreiden van de route konden er dit jaar maar liefs 59 families aan meedoen. Iedereen mocht zelf kiezen hoe ze het estafette stokje verder brachten, bijv. op de fiets, wandelend, steppend, met de scootmobiel, noem maar op. De ene keer bracht de patiënt het stokje zelf verder, maar vaak werd dit door familie of vrienden gedaan omdat de energie van de Mito patiënten het niet altijd toe laat om zelf in actie te komen.
Het estafette stokje bestaat tijdens de MITO Estafette uit een mooi groen hartje met een gekleurde armband(kleur van route), waardoor hij makkelijk meegenomen kon worden naar het volgende punt. 

De Start brent luca
De Oost route begon bij Rhodé in Vriezenveen, zij bracht al steppend het stokje verder. Een hele uitdaging als je een energiestofwisselingsziekte hebt, maar Rhodé vindt het fantastisch dat ze zelf onderdeel kan zijn van de tocht.

Route Zuid startte in Hoogvliet, Luca en Brent werden door een colonne legervoertuigen bij hun huis opgehaald en mochten zo het stokje verder brengen. Een droom die uit kwam want Luca en Brent zijn enorm fan van legervoertuigen. Om alles in goede banen te leiden, werden ze begeleidt door politieagenten, wat ontzettend stoer, een dag om nooit te vergeten.

start westTijdens het succesvolle Energy4All darttoernooi in Den Helder gaven Roos en Gerrit Schaap al dartend het startschot voor de West route. Zij hebben hun zoon Dominic verloren aan een energiestofwisselingsziekte en hopen dat mede dankzij hun inzet het medicijn er snel komt zodat anderen niet hoeven mee te maken wat zij hebben meegemaakt.

In Dokkum startte Fabiën de Midden route, zij liep samen met haar moeder een stukje naar lotgenoot Sjanee in Ferwert. Een leuke ontmoeting tussen twee meiden die beide in hetzelfde schuitje zitten. 
Alle deelnemers zijn het unaniem eens over wat hun motivatie is om aan de estafette mee te doen, namelijk: er moet meer bekendheid komen voor deze slopende ziekte zodat er snel een medicijn komt!

aankomst famile luukFinish
Tijdens de hele week werd het stokje van Mito Hart punt naar Mito Hart punt gebracht om zo steeds dichterbij Nijmegen te komen. Meer dan 250 mensen hebben meegeholpen het stokje verder te brengen op wel 20 verschillende manieren. Zondag 26 september was de finale dag bij het Radboud sportcentrum stond de Energy4All boog de deelnemers al op te wachten.
Onder luid applaus van het aanwezige publiek kwamen de slot estafette deelnemers over de streep. Casper kwam met zijn scootmobiel aan racen en Sam met zijn moeder in de cabrio. De familie van Luuk* bracht wandelend hun stokje naar het eindpunt en Milan en zijn familie kwamen op de fiets naar Nijmegen om zo het Mito hartje af te leveren bij organisator Paulien Vogelzang. Een geweldige tocht, met mooi weer en een prachtig slot. 


Cheque   ferdinand harmen
Professor Smeitink was speciaal op zijn vrije dag naar het sportcentrum afgereisd om een kleine update te geven over het medicijnonderzoek en natuurlijk om de cheque in ontvangst te nemen van de MITO Estafette.
Maar liefst € 24.316,-  is er opgehaald door alle estafette deelnemers, een geweldig bedrag waardoor het medicijn onderzoek weer een flinke boost krijgt.


Geert Vogelzang heeft van elke dag een video verslag gemaakt van beelden die de deelnemers zelf hebben aangeleverd. Zo kon iedereen het stokje volgen op weg naar de finish. Benieuwd naar deze mooie dagfilms? kijk op: MITO Estafette 2021 - YouTube 

Lijkt het jou of jouw kind ook leuk om MITO Hart punt te zijn bij een volgende editie? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wil je meer weten over de MITO Estafette of nog informatie teruglezen, kijk op: MITO Estafette (energy4all.nl) 

MITO Estafette Banner2

­