­

kootjes actie corner

Er zijn veel mensen die op wat voor manier dan ook in actie komen voor stichting Energy4All. Graag willen wij een paar acties met jullie delen.

wijn 2.1Online wijnproeverij Giro D’Italia Carper Vinum 
Op woensdag 17 maart kon je, onder leiding van viroloog van het jaar Ed Carper, de online wijnproeverij Giro d’Italia bijwonen. Een deel van de opbrengst van de avond ging naar Energy4All. Tijdens het wijnproeven kwam je meer te weten over hoe je een geschikte wijn uitzoekt voor bij je gerecht maar ook werd er meer verteld over Italië als wijnland en de prachtige Italiaanse wijnstreken waar de wijnen vandaan komen. Voor veel deelnemers geen onbekend terrein, door hun deelnames aan Forza4Energy4All zijn ze inmiddels aardig thuis in Italië. Fantastisch dat d.m.v. online sessies de wijnproeverijen wel gewoon door konden gaan ondaks de corona pandemie. De wijn werd gewoon bij je thuis bezorgd, je moest zelf nog wel even voor de hapjes zorgen. Het was een zeer geslaagde wijnproeverij. Ed Carper heeft met deze mooie actie maar liefst €75,- opgehaald voor Stichting Energy4All.PKN Vianen jongeren spaaractiepkn vianen
De jongeren van de PKN Vianen hebben tijdens Pasen een spaaractie gehouden voor Energy4All. Ambassadeur Christine van Reeuwijk heeft zelf een energiestofwisselingsziekte en is lid van deze gemeente. Geweldig dat de jongeren zich zo hebben ingezet voor Christine en haar lotgenoten, er is maar liefst € 1300,- ingezameld voor Energy4All, zo is het medicijn weer een stapje dichterbij. 


1000voor1000
6 Studenten van de CALO Opleiding Windesheim in Zwolle (studierichting PMT) hebben zich met een sportieve actie ingezet voor Energy4All.
Sarah Vreeling, oud Forza4Energy4All deelneemster heeft een heel groot hart bij Energy4All liggen en twijfelde dan ook geen moment toen zij een sportieve actie voor een goed doel moesten bedenken. In 5 weken tijd hebben de zes studenten 1000 km afgelegd op verschillende manieren, ze hebben gefietst, hard gelopen, gelongboard en gewandeld. Zij hebben hiermee maar liefst € 1.166,- opgehaald voor Energy4All!

Heiße Liebe likeur heise likeur
Voor Forza4Energy4All heeft team Forza4Willem een prachtige actie bedacht. Forza deelneemster Aleyna Sönmez, woonachtig in Duitsland, heeft een heerlijke likeur gemaakt. Samen met haar vriendin Anja de Rijk hebben zij volop likeurtjes verkocht waarbij de opbrengst gaat naar Forza4Energy4All.
Aleyna neemt vast ook wel wat van haar zelf gebrouwen likeurtjes mee naar Italië, als welverdiend afzakkertje na het bedwingen van de Italiaanse reuzen!Stemactie opa Derks opa en siem
Nadat Gerrit Derks, de opa van Siem, een nieuwe knie had gekregen, besefte hij dat hij gelukkig weer kon fietsen op de tandem samen met Siem, maar hij besefte ook dat Siem zijn gezondheid alleen maar achteruit gaat door zijn energiestofwisselingsziekte. Toen hij hoorde dat ViaSana een sponsoractie organiseerde gaf hij zichzelf op als kandidaat om zo geld in te zamelen voor Energy4All. Tijdens de sponsoractie was het van groot belang om zoveel mogelijk online stemmen te verzamelen. De actie werd tientallen keren gedeeld via social media en opa Derks stond een tijd lang dan ook ver aan kop. Helaas hebben de andere kandidaten hem net voor de finishlijn ingehaald maar opa Derks is toch maar mooi 3de geworden met zijn actie en krijgt hierdoor het prachtige bedrag van € 500,- voor stichting Energy4All.

Pubquiz buurtvereniging de Grietman
Tijdens de Corona crisis was het voor buurtvereniging de Grietman uit Sint Nicolaasga niet haalbaar om één van hun gezellige jaarlijkse uitjes te organiseren. Om toch de buurtbewoners te vermaken heeft het bestuur een pubquiz gemaakt, waarbij de opbrengst voor Energy4All was. Buurtbewoonster Wietske Meijer heeft een energiestofwisselingsziekte, zij is fanatiek lid van de buurt. Het buurtbestuur ziet wat de ziekte met mensen doet en wil dan ook graag hun steentje bijdragen aan het medicijn onderzoek. De pubquiz bestond o.a. uit vragen over de geschiedenis van het mooie dorp en de jaarlijkse allegorische optocht.Vol enthousiasme werd er aan de pubquiz meegedaan en er werd volop gelachen om de doe-opdrachten waarvan iedereen het resultaat zo snel mogelijk door moest sturen via de app. Aan het eind van de avond werd de winnaar van de pubquiz bekendgemaakt en werd het mooie bedrag van € 125,- voor Energy4All digitaal overhandigd aan Wietske. 

mitch biertjeWitteDorst bier
Mitch van Dorst heeft samen met Brouwerij Dorst een nieuw fris witbiertje gebrouwen. De opbrengst van het lekkere zomerse biertje gaat naar Forza4Energy4All. Mitch gaat in september tijdens Forza de 3 bergen in Italië beklimmen, hij hoopt met de verkoop van zijn biertje veel geld op te halen voor Energy4All. De flessen hebben een inhoud van 0,75l en kosten € 7,50 per fles. Een ideaal vaderdagcadeau! 

Bestellen van de flessen kan via een privébericht naar https://www.facebook.com/mitch.vandorst van team Forza4Jenske
Inmiddels is het biertje ook verkrijgbaar bij Simons Kaas&Noten in Heemskerk.

 

­