­

e4a mito estafette finish

Wat op zaterdag 5 september begon als een evenement dat voortkwam uit 'gekke' ideetjes van Paulien Vogelzang en Remco van Gaal, groeide al snel uit tot een groots en spectaculair evenement waarbij het enthousiasme van alle deelnemers voelbaar was. Het MITO Estafette stokje heeft in twee weken tijd een reis door heel Nederland gemaakt langs allemaal patiënten met een energiestofwisselingsziekte. Een echte verbindingstocht, verbinding die een ieder zo goed kan gebruiken in deze gekke tijd. En verbinding was er dan ook volop, patiënten kwamen samen, families ontmoetten elkaar weer, al snel was het Forzaans gezellig.

24 uurs Hardloopchallenge
Op de laatste dag van de grote Estafette tocht begon ook de 24 uurs hardloopchallenge. Hierbij ging een groep van zes fanatieke hardlopers een route afleggen van 240 km in 24 uur langs 13 MITO HART punten, een pittige uitdaging. Gelukkig liep het gesmeerd, het mooie weer, de vele enthousiaste toeschouwers en natuurlijk de hartverwarmende woorden van patiënten en familie van patiënten gaven de lopers elke keer weer volop kracht om door te gaan.

Finish
Om 19:00uur kwamen zowel de laatste deelnemers van de grote estafette tocht als de deelnemers van de hardloopchallenge aan in Nijmegen. Samen met nog een paar enthousiastelingen waaronder onze ambassadeur Jochem van Gelder gingen zij op weg naar de finishlijn bij het Radboud sportcentrum. Daar werden zij onder groot applaus onthaald door o.a. Paulien, directeur Paul maar ook door professor dokter Smeitink. Hij zet zich al jaren met hart en ziel in voor het medicijn tegen energiestofwisselingsziekten.

Zoals Marianne van den Bosch, lid raad van toezicht, zo mooi zei, je hebt mensen nodig die bergen verzetten om iets groots te kunnen bereiken en iets te veranderen in de wereld. Prof dr Smeitink verzet die bergen met het onderzoek naar een medicijn, maar ook Paulien en Remco, die na het cancellen van Forza4Energy4All 2020 op het idee kwamen om toch een coronaproof evenement te houden en door al hun harde werk is dit evenement een groot succes geworden.


Cheque
Na aankomst van de estafettedeelnemers en hardlopers had Paulien de eer om namens alle deelnemers van de MITO Estafette een prachtige cheque
van € 36.414,-  te overhandigen aan prof dr Smeitink. Een geweldig bedrag opgehaald door deelnemers, families en spontane acties door het hele land. Initiatiefneemster Paulien is nog altijd overdonderd door het succes, ‘dit had ik nooit durven dromen, Remco en ik hadden gehoopt een mooi evenement te organiseren om daarna een leuk bedrag te kunnen overhandigen aan prof dr Smeitink, maar dat het zo'n succes is geworden hadden we nooit verwacht'.
‘We hebben twee prachtige weken achter de rug, met zoveel liefde en zulke mooie acties, geweldig! Ik wil dan ook iedereen bedanken die op wat voor manier dan ook heeft meegewerkt aan de MITO Estafette, samen staan we sterk en zijn we weer een stapje dichterbij het medicijn’. 


Binnenkort volgt een uitgebreid verslag van de MITO Estafette tocht.

Wil je nog even nagenieten, kijk dan op ons Youtube kanaal, daar vind je alle video's van de MITO Estafette: Youtube Energy4All

­