­

walk4energy jenske cheque studenten

Het was afgelopen zaterdag één groot feest in de Petuniastraat in Rosmalen. Na weken voorbereiden was het zover, de Walk4Energy. De hele staat was versierd en overal blije gezichten met als stralend middelpunt Jenske. Wat had ze veel zin in deze dag. Helaas dreigde haar buik roet in het eten te gooien en lag ze vorige week nog in het ziekenhuis. Maar gelukkig knapte ze op en was ze op tijd thuis om ‘haar’ feestje bij te wonen.

De actie
Een groep fanatieke studenten van het Koning Willem 1 College uit den Bosch hebben voor hun afstudeerproject gekozen om een evenement te organiseren voor Energy4All. Door het coronavirus moesten zij hun oorspronkelijke plannen aanpassen en zo ontstond de Walk4Energy. Een gezellig wandel en fietsevenement, uiteraard onder de strikte voorwaarden van het RIVM. Tijdens de Walk4Energy kon je wandelend of fietsend een route afleggen naar het huis van Jenske, dit kon een korte route zijn of een langere route bijvoorbeeld vanaf je eigen huis. Aan alle deelnemers werd gevraagd om zich te laten sponsoren voor hun rit naar het huis van Jenske. Dit werd dan ook volop gedaan, geweldige bedragen kwamen voorbij.
Na binnenkomst van elke deelnemer kon Jenske haar geldmeter, in de vorm van een batterij, verder inkleuren. De batterij werd in de loop van de dag voller en voller.

Kanjers
Honderd deelnemers hebben meegedaan aan het waanzinnig leuke evenement, zo ook Jurre, hij is 9 jaar en is samen met zijn vader helemaal vanuit Goirle gefietst, dit was wel 40 km. En Sam die het hele eind vanuit Berlicum naar Rosmalen is gelopen om bij Jenske een mooie cheque te brengen.
Breed lachend zwaait Jenske vanuit haar voortuin naar alle deelnemers die langs komen.
Ze begint steeds harder te juichen als haar oppas Merel in zicht komt, zij is helemaal vanuit Maren-Kessel komen hardlopen naar Rosmalen, bij de eindstreep vliegt Jenske Merel dan ook meteen om haar nek. 

De deelnemers hebben bij Jenske allemaal een mooie kleurplaat ingeleverd, Jenske zoekt de mooiste uit en de winnaars krijgen een leuke prijs.

Trots!
Jenske’s ouders Gert Jan en Saskia van de Ven zijn erg onder de indruk, ‘Een super mooi initiatief, kippenvel, we zijn er gewoon stil van!’

Aan het eind van de middag, als alle deelnemers over de eindstreep zijn gekomen, overhandigen de studenten aan Jenske de fantastische cheque met het voorlopige eindbedrag van €7289,- voor Energy4All.
Jenske heeft ontzettend genoten van deze mooie dag. Op het laatst werd dan ook nog even enthousiast meegedanst op de muziek van Kinderen voor Kinderen. Daarna kon Jenske moe maar voldaan gaan rusten.
De studenten kunnen nog steeds niet geloven dat ze zoveel geld hebben opgehaald met deze actie. ‘Waanzinnig, zo mooi dat we Jenske een super leuke dag hebben bezorgd en ook nog eens zoveel geld op hebben gehaald voor Energy4All, zo zijn ze weer een stap dichter bij een medicijn’.

Voor meer nieuws en foto’s van Walk4Energy kijk op de Facebookpagina van KW1C: Facebookpagina KW1C

Wil je alsnog een bijdrage leveren aan deze mooie actie? Dat kan op de actiepagina van KW1C: Actiepagina KW1C

walk4energy jenske geldmeter

walk4energy foto1

walk4energy foto 2

walk4energy jenske kleurplaten

walk4energy jenske merel

walk4energy jenske voor haar huis

­