­

 Spijkerbroekengala 9

Spijkerbroekengala 2016

Stichting Energy4All was één van de goede doelen van het Spijkerbroeken Gala. Ambassadeurs Ron & Katy hebben ons als goede doel aangedragen, hun dochter Lola heeft een energiestofwisselingsziekte. Ze schreven een mooi verslag van deze fantastische avond:

"Op vrijdagavond 4 november 2016 stroomt de prachtig aangeklede Studio A12 in Bunnik vol. De gasten zijn feestelijk gekleed maar de sfeer is prettig informeel. Heel bewust heeft dit benefietgala een bijzondere dresscode; het enige gala in spijkerbroek! Een gouden greep van intitatiefnemer Esther Herber, blijkt enkele jaren geleden bij de eerste editie van het Spijkerbroekengala; samen met enkele gedreven ondernemers organiseerden zij dit gala met als doel “het verschil kunnen maken voor een kind” en dat was een enorm succes. Het doel blijft hetzelfde maar dankzij het succes van de eerste 2 edities werd besloten dat deze 3e editie de opbrengst naar 4 goede doelen mocht gaan.

Door een connectie met één van deze organisatoren werd Energ4All één van deze doelen, geweldig! Overigens met 3 andere fantastische stichtingen en projecten: Stichting Terre (Rett Syndroom Fonds), Stichting Zinnig en project Go baby Go van het Revalidatiefonds. Stuk voor stuk bijzondere doelen die het verschil willen maken voor kinderen in allerlei moeilijke omstandigheden.
Bijzonder om samen te komen met de mensen achter deze stichtingen; er is zoveel leed maar er zijn ook zoveel prachtige initatieven, mooi om te zien en met elkaar te delen!

Dat de gasten van dit Spijkerbroeken Gala echt komen om het goede doel van harte te steunen is direct duidelijk: Al vanaf de start van de avond knallen de ‘ballonnenprijzen’ letterlijk van de tafels, zijn de loten voor de loterij binnen no time uitverkocht, en veilt de burgemeester van Bunnik met veel enthousiasme 25 topstukken voor prachtige bedragen.

Spijkerbroekengala 6 Spijkerbroekengala 1

Maar voor de veiling worden eerst de goede doelen aan het publiek voorgesteld; en wie kan dat nou beter dan Energy4All ambassadeur Jochem van Gelder! Geen makkelijke taak, want de stichtingen zijn zeer verschillend en er is ook een heel moeilijk bericht. Jochem interviewt een vertegenwoordiger van elk goed doel, zo ook Rob, de vader van Terre die vertelt dat Terre 2 maanden geleden door een complicatie is overleden op 11 jarige leeftijd. Het publiek dat al muisstil luisterde, is zwaar onder de indruk.

Daarom zijn we hier, omdat er kinderen zijn die lijden, kinderen die zelfs overlijden..èn omdat er met de nodig hulp (geld dus) echt hoop is! Hoop op langer leven, maar zeker ook meer kwaliteit van leven, zo belangrijk. Dat is in ieder geval de boodschap die ik (Katy) namens Energy4All probeer over te brengen. Als ik de reacties later op de avond mag geloven is dat gelukt. Door gewoon te vertellen hoe het is, voor Lola, voor de vele andere kinderen die zo’n ander leven leiden door deze ziekte. Met de heldere introductie door Jochem is dat niet zo moeilijk.

Nu duidelijk is waarom we hier zijn, wordt er gul gegeven, geboden en zeker ook genoten van het heerlijke diner door Karl van Baggem (De Hoefslag) en van het live entertainment. Zo brengt Lange Frans een rap waarin alle doelen worden benoemd, bijzonder!
En springt Floortje Dessing nog het podium op om een mooie prijs namens spijkerboekenmerk Kuyichi uit te te reiken. Naast het entertainment zorgt ook de casual dresscode voor een ontspannen en positieve sfeer.

Spijkerbroekengala 7 Spijkerbroekengala 3

Dankzij de vele mooie veilingitems en de belangeloze inzet van velen is uiteindelijk de opbrengst van deze prachtige avond € 110.000,-.

Een geweldige prestatie waarvoor enorm veel dank aan Esther Herber, Rianne Toussaint, Linda Ostendorp, Marco Peek, burgemeester Hans Martijn Ostendorp en uiteraard ‘onze’ Jochem van Gelder.
Het was een zeer bijzondere ervaring om hier bij te zijn, samen met Energy4All directeur Paul in den Bosch en zijn vrouw Janny.

Energy4All is wéér een stukje bekender, en ontvangt een hele mooie donatie voor het medicijnonderzoek!"

Ron & Katy
Ouders van Lola

Foto's: © JoniIsraeli.com © WeAreTheNight / Joni Israeli

­