­

Op Goede Vrijdag 25 maart houdt basisschool De Borgwal te Bemmel haar jaarlijkse sponsorloop. De opbrengst van deze sponsorloop is altijd voor een goed doel. De leerlingen rennen dit jaar voor de stichting Energy4All.

Om de kinderen bewust te maken waarvoor zij lopen is op maandag 7 maart in iedere klas het filmpje over Sterre getoond. Sterre is één van de patiënten met een energiestofwisselingsziekte.

Na het kijken van het filmpje van Sterre hebben de leraren en leraressen bijzondere gesprekken met de kinderen gevoerd. Het besef dat wij gezond zijn, lekker kunnen spelen en sporten, en dat dit voor kinderen zoals Sterre niet zo is, maakte best wat emoties en een enorme betrokkenheid los.

Een dag later heeft de moeder van Sterre, Paula, de leerlingen verteld over de ziekte, het onderzoek naar een medicijn en haar dochter Sterre. Met open mond luisterden de kinderen naar het verhaal en stelden vragen waaruit bleek dat ze er echt over hadden nagedacht.

De kinderen van De Borgwal zullen extra keihard hun best doen en om zoveel mogelijk geld op te halen voor Sterre en al die andere kinderen die geboren zijn met deze ziekte!

Stichting Energy4All is natuurlijk erg blij met deze actie en wenst iedereen heel veel succes en plezier!

­