­

24uurHardlopers banner

Een team van 6 hardlopers gaat ervoor. Zij gaan in 24 uur een ronde van ongeveer 240 km hardlopen langs 13 MITO HART Punten (MHP).
De start is op vrijdag 18 september om 19:00 uur en de finish op zaterdag 19 september om 19:00 uur samen met de laatste fietser van de grote MITO Estafette tocht.
Er lopen altijd 2 hardlopers samen en de anderen kunnen meefietsen of uitrusten in een busje. Ze wisselen elkaar af en zo leggen ze samen die enorme afstand af in 24 uur. Een mega uitdaging!

Bekijk wie deze uitdaging aangaan! > Meet de runners!

Beoogde tussentijden
De beoogde tijden van aankomst bij de MITO HART Punten kan je hieronder vinden. Bij elk MHP nemen de lopers 10 minuten rust.
De tijden zijn een inschatting, door omstandigheden kan dit wat later zijn of lopen ze zo lekker en snel dat ze juist iets eerder zijn.
Er is 20 minuten speling aan het eind om eventuele vertragingen op te kunnen vangen, de finish is hoe dan ook rond 19:00 uur.

Finish

De finish is op zaterdag 19 september samen met de laatste fietsers van de grote estafette tocht. Alle informatie over de finish en de corona regels die ook daar gevolgd dienen te worden kan je hier lezen: FINISH INFORMATIE.

Sponsor
Sponsor hier om al die kanjers met een energiestofwisselingsziekte en de helden die zich in het zweet werken. Hiermee steun je het balngrijke medicijnonderzoek van professor Smeitink en zijn team van Khondrion i.s.m. het Radboudumc. Want samen stoppen we energiestofwisselingsziekten!
Zelf een actiepagina aanmaken om je te laten sponsoren kan hier ook.

SPONSOR DE HELDEN DIE OP EIGEN MANIER MEEDOEN AAN DE MITO ESTAFETTE

Meld je bij Remco van Gaal om je aan te melden en voor meer informatie:

Hier stellen we binnenkort de hardlopers voor. Houd deze pagina dus in de gaten voor updates.
Voor vragen kan je terecht bij Remco Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laatste update 18 september

ROUTE

 MITO HART Punt van naar aankomst (ong.)
Nijmegen Ooij 19:50 uur
Milan Ooij Arnhem 21:44 uur
Maartje Arnhem Tricht 02:10 uur
Jesse* Tricht Vuren 04:20 uur
Raily Vuren Waalwijk 07:47 uur
Max & Jip Waalwijk 's Hertogenbosch 09:35 uur
Teun s Hertogenbosch Rosmalen 10:25 uur
Jenske Rosmalen Berghem 11:51 uur
soeppauze Berghem Ravenstein 13:12 uur
Mees* Ravenstein Batenburg 14:00 uur
Marina Batenburg Wijchen 15:10 uur
Neia Wijchen Cuijk 16:44 uur
Daan & Isabel Cuijk Casper, Nijmegen 18:16 uur
Casper Nijmegen Radboudumc Nijmegen 19:00 uur


MITO Estafette Route2hardlopers

MEET THE RUNNERS

We stellen je graag voor aan de hardlopers die deze mega uitdaging aangaan. En ook 2 navigators die de hardlopers over de route zullen begeleiden.
Marc en Monique zijn afgevallen voor de challenge omdat ze in hun gezin corona klachten hadden en de testuitslag niet op tijd binnen was om uit quarantaine te gaan.De 5 overgebkeven hardlopers gaan de uitdaging aan om het met één man minder te doen. En Hans Strik en Piet Grandjean zorgen dat ze Douwe als navigator aflossen.

Remco

Dennis

Hilco

Remco Dennis Hilco

Klaas

Michiel

Marc en Monique
Klaas Michiel Marc

Remco

Mijn naam is Remco van Gaal. Al op jonge leeftijd bleek dat ik een talent voor hardlopen heb. Dat talent heb ik zo’n 30 jaar actief ingezet als voetballer. Om fit te blijven ging ik daarnaast ook hardlopen. De afstanden werden langer en de tijden sneller. Nadat ik stopte als voetballer verschoof de focus volledig naar hardlopen. En langzaam merkte ik dat ik de uitdaging zelf belangrijker ging vinden dan de snelle tijden.
Via mijn nichtje Neia, die een energiestofwisselingsziekte heeft, kwam ik in aanraking met Energy4All en Forza4Energy4All. Van het moment dat ik van die uitdaging hoorde wist ik dat ik dat ooit zou gaan doen, hardlopend. Toen Mark en Marieke ons vroegen om mee te gaan met Forza4Neia hebben we geen moment getwijfeld. We hadden ons al eerder ingezet voor Energy4All maar na Forza is de stichting en vooral het doel nog belangrijker geworden. Ik werd ambassadeur van de stichting en toen de organisatie mij vroeg als hardloopcoach hoefde ik niet na te denken.
De sportieve uitdaging is een drijfveer voor mij. Maar bovenal ben ik dankbaar dat ik me kan en mag inzetten in de zoektocht naar een medicijn voor al die kinderen die me in mijn hart geraakt hebben. Die een toekomst verdienen die niet gedomineerd wordt door deze ziekte.

Dennis

Ik ben Dennis Smits en samen met mijn partner woonachtig in Rosmalen. In het najaar van 2013 heb ik mijn eerste hardloopschoenen aangeschaft. Begonnen in een lokale hardloopgroep, maar nadat deze ophield te bestaan, ben ik op eigen gelegenheid doorgegaan. Inmiddels heb ik meerdere marathons volbracht, evenals de 11strandentocht over 60 kilometer en hardgelopen bergop tijdens Forza4Energy4All.
Via de eerder genoemde hardloopgroep hebben wij de ouders van Jenske van de Ven leren kennen. Na het horen van hun aangrijpende verhaal besloten wij ons als vrijwilligers in te gaan zetten voor Stichting Energy4All. Sinds 2017 reizen we met team Forza4Jenske ieder jaar af naar Italië om deel te nemen aan het evenement Forza4Energy4All. Zo zijn we ook in contact gekomen met vele andere ouders en patiënten. Twee jaar geleden ben ik vanuit het hotel al hardlopend naar de top van de Mortirolo gelopen. De afstand van een marathon, alleen met wat extra hoogtemeters... Het was een uitdagende, zware tocht, maar stond zó symbolisch voor wat patiënten met een energiestofwisselingsziekte vrijwel dagelijks doormaken.
Denk dat je wel kunt stellen dat ik een sportieve uitdaging niet snel uit de weg ga. De 24 uur hardloop challenge is daar een goed voorbeeld van. Via Jenske’s gezin zien we van ‘dichtbij’ hoeveel impact een energiestofwisselingsziekte kan hebben op het dagelijkse leven. Als ik door de inzet van mijn energie ook maar een klein steentje kan bijdragen om de kans te vergroten op een iets normalere en energierijkere toekomst, voor Jenske en alle andere patiënten, dan zou dat geweldig zijn!

Hilco

Ik ben Hilco Janssen uit Overasselt. Enkele jaren geleden hoorde ik van mijn hardloopmaatje over Forza4Energy4All, een sportief evenement in de bergen van Noord Italië, waarbij er geld opgehaald wordt voor het goede doel Stichting Energy4All. Ik kende dit doel niet, maar al snel was ik overtuigd van het nut hiervan.
Zelf heb ik twee gezonde en energieke kinderen, die energie hebben voor 10. Dat heb ik altijd vanzelfsprekend gevonden. Totdat ik mensen gesproken had die dagelijks geconfronteerd worden met het feit dat begin van de dag de batterij al leeg is.
Ik doe mee met de MITO Estafette 24 uur Hardloop Challenge omdat ik het belangrijk vind dat er voldoende aandacht voor de stichting blijft. Het onderzoek naar het medicijn MOET doorgaan! En de vermoeidheid na de 24 uur hardlopen, is bij mij maar tijdelijk...

Klaas

Hallo mijn naam is Klaas in den Bosch en ik ben 33 jaar oud. Ik ben geboren in Beuningen en woon samen met Esther in Nijmegen. We zijn dit jaar getrouwd en in verwachting van onze eerste kind.
Nadat ik minder ben gaan voetballen ben ik gaan sporten bij Speijers sport in Beuningen, daar bieden ze ook hardlooptrainingen aan. Zo ben ik begin 2016 begonnen met hardlopen en zijn we gaan trainen voor leuke uitdagingen zoals een halve trappenmarathon, een zwemloop en een duo trail in de Ardennen. Naast verschillende halve marathons zoals Egmond en de Stevensloop en runs als de 7-Heuvelenloop en Forza4Energy4All heb ik inmiddels ook 2 marathons gelopen (Rotterdam 2018 en Berlijn 2019). Ik doe mee aan deze uitdaging in de hoop dat een klein beetje van mijn energie kan bijdragen aan het vinden van een medicijn voor hen die dit zo nodig hebben.

Michiel

Ik ben Michiel Wiskie en ik loop meemet de MITO Estafette 24 uur Hardloop Challenge om aandacht te vragen voor energiestofwisselingsziekten. Enkele collega's kennen deze ziekte van heel dichtbij en de verhalen raken je direct. Via de estafetteloop wil ik mijn steentje bijdragen om deze ziekte te bestrijden.

Marc en Monique (navigator)

Marc en Monique zijn afgevallen voor de challenge omdat ze in hun gezin corona klachten hadden en de testuitslag niet op tijd binnen was om uit quarantaine te gaan.

Wij zijn Marc en Monique Peters. Waarom wij meedoen aan de Mito Estafette 24 uur Hardloop Challenge? Wij hoorden via Remco dat er deelnemers werden gezocht. Gelijk dachten wij: 'wat een mooi goed doel voor een stichting die nog klein en bescheiden is, maar zeker de aandacht verdient'. Als ouders van drie gezonde kinderen vol energie kun je jezelf bijna niet voorstellen hoe het is om zo beperkt te moeten leven als je een energiestofwisselingsziekte hebt. Waarbij je in sommige situaties niet eens een lang leven voor je hebt, wat een onvoorstelbaar verdriet geeft.
Door mee te doen als loper (Marc) en navigator (Monique) hopen we ons steentje bij te kunnen dragen om aandacht te vragen voor de Stichting Energy4All. We hebben daarbij de hoop dat er meer geld en aandacht komt voor het onderzoek dat bezig is met de ontwikkeling van een medicijn. Wat veel kinderen maar ook volwassenen een normaler leven zal gaan geven. Ze kunnen zo bijvoorbeeld meedoen met dagelijkse activiteiten, als sporten, spelen, feestjes maar ook de gewone dingen van het leven, zoals naar school en naar het werk gaan. Een energievol leven zoals wij hebben dat gun je toch iedereen, daar gaan wij samen graag de uitdaging voor aan!

Navigator Douwe

Ik ben Douwe de Vries en nee, ik wist eigenlijk helemaal niet wat MITO betekent, dus waarom dan meedoen met 24 uur estafette? Ja goede vraag, begint natuurlijk dat ik Remco van Gaal al jaren ken vanuit onze hardloopgroep in Wijchen (bij AVW). En Remco heeft verteld over zijn nichtje Neia, die een energiestofwisselingsziekte heeft. En dat hij om aandacht daarvoor te vragen o.a. de Stelvio heeft beklommen en ook op andere manieren aandacht vraagt voor zijn nichtje en andere kinderen die deze ziekte hebben.
Dus, ik was onbekend met Mito, maar wel bekend met een estafette run. En dan specifiek het begeleiden van lopers, als navigator en oog voor de veiligheid van het team lopers/fietsers. Die ervaring is opgedaan bij de Roparun, een estafette om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor kankerpatiënten.
De MITO estafette is heel kleinschalig, waarbij je direct ziet voor wie je je inzet en aan wie je wilt laten zien dat ze er ook bijhoren. Dus, ja, toen Remco bij onze hardloopgroep aangaf dat voor de estafette nog navigators werden gezocht, dacht ik 'daar wil ik graag aan meedoen!'. Voor ons is het mogelijk om ons 24 uur in te spannen en energie te geven die we zonder problemen uit ons lichaam kunnen halen. Het is goed te beseffen dat wij dat wel kunnen en de kinderen met deze ziekte steeds moeten bepalen waaraan ze hun weinige energie besteden. De MITO Estafette 24 uur Hardloop Challenge helpt om dat steeds weer onder de aandacht te brengen.

Ga terug naar de overzichtspagina van de MITO ESTAFETTE

­