­

22 maart was het dan zover: het 5e fundraising evenement van Ronde tafel 57 uit Bergen op Zoom waarvan de opbrengst ten goede kwam aan Stichting Energy 4All!

De serviceclub met mannen tot 40 jaar organiseert ieder jaar een evenement voor een goed doel naar keuze. Na 2 fundraising dinners en 2 feestavonden tijdens wedstrijden van Oranje voor de Stichting, besloot de fundraisingcommissie dit jaar een 2.0 versie van het diner van vorig jaar (in pop-up restaurant Visj) te organiseren.

Pop-up Visj is veranderd in Koej en zoals ieder jaar is er binnen de Ronde Tafel ook nu weer een nieuwe commissie. Het doel was al snel bepaald: Energy4All. Dit omdat 1 van de zoons van lid Jeroen Bartels, Jochem, lijdt aan een energiestofwisselingsziekte. De mannen weten en zien dus wat deze ziekte met een kind en zijn omgeving doet en hoe frustrerend het is om geen medicijn te hebben. Jochem is nu 11 jaar en is inmiddels te moe om nog een paar uurtjes in de week de mytylschool te bezoeken.

De motivatie om geld in te zamelen en bekendheid te geven aan de stichting was voor de mannen dan ook groot. Alle leden hebben er zeer veel positieve energie in gestoken. De mannen, ieder een ander beroep, niet 1 werkzaam in de horeca, namen onder leiding van de chef-kok René Vermeulen de keuken en Marco Slikkeveer van restaurant Koej de zaak over deze dag. Al om 11.00 ’s ochtends is men begonnen met de voorbereidingen in de keuken en het inrichten van de zaal!


160 gasten tegelijk van eten en drinken voorzien blijkt een flinke klus die veel organisatie eist. Daarnaast werden er per gerecht ook nog passende wijnen geschonken.

Gasten en bedrijven hadden vooraf kaartjes of een compleet sponsorpakket gekocht.

Om zoveel mogelijk opbrengst te genereren was er ook een veiling van kunstwerken met het passende thema: energie. Deze schilderijen waren gemaakt door 4 cliënten van het SDW, onder begeleiding van Iwaz en 3 andere leden van de Ronde tafel.

Ook was er een tombola met fantastische prijzen waaronder een gesigneerd shirt van Feyenoord en bokshandschoenen gesigneerd door kickbokser Rico Verhoeven en gesponsorde hotelovernachtingen, workshops en wijnpakketten gingen van de hand!

Als verrassing voor de gasten was naast Paul in den Bosch ook Jochem van Gelder aanwezig als veilingmeester en ambassadeur van Energy4All. Net als Paul vertelde hij op indrukwekkende wijze hoe belangrijk de stichting is voor kindjes met deze ziekte en hoe dicht professor Smeitink al bij een medicijn is. En we hadden een primeur: Jochem kreeg het eerste exemplaar van het nieuwe Energy4all Magazine uitgereikt van Paul in den Bosch. Alle gasten mochten een magazine meenemen. Het is weer een prachtig exemplaar, complimenten aan de makers!


De hierop volgende lotenverkoop en de veiling waren een groot succes: terwijl de leden nog een finishing touch aan de laatste gerechten gaven en de gasten genoten, werd er druk gerekend in de “rekenkamer”.

Aan het einde van de avond werd dan ook duidelijk dat het doel wat de mannen zichzelf gesteld hadden behaald was. Iedereen was moe maar voldaan na een fantastische avond met veel plezier en gezelligheid voor iedereen: 160 tevreden gasten die hopelijk vertellen over de avond en over de stichting... en de prachtige opbrengst voor dit goede doel.

De opbrengst van de avond was fantastisch, € 18.031,- voor Energy4All!!

Een record voor de mannen. Een prachtige afsluiting van een prachtige avond!

Stichting Energy4All wil iedereen ontzettend bedanken, de heren van Ronde Tafel 57, Koej, Iwaz en zijn kunstenaars, alle gasten en sponsoren en Nick Franken de fotograaf, iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!

­