­

Na een tijd van groeien en bloeien werd op zaterdag 30 april de prachtige Energy4All tulp gepresenteerd in Emmeloord!

Kweker Gerard Slootman (Remarkable Tulips) zegt over de nieuwe tulp: “Energy4All is een grote, sterke tulp met een energieke, volle bloem. Het is een kruising tussen de rassen Kungfu en Hunter. Bij Kungfu als vechtsport moet de beoefenaar niet opgeven. Hunter betekent jager. Een jager is moedig en blijft doorgaan. De eigenschappen van beide rassen passen goed bij de nieuwe Energy4All-tulp. Niet opgeven, moedig zijn en blijven doorgaan zijn essentieel voor het onderzoek naar energiestofwisselingsziekten.”

Ambassadeur Jochem van Gelder doopte de tulp door er samen met patiëntje Jenske een glas champagne overheen te gieten. Haar lotgenoten Willem, Sam en Sterre kijken vanuit hun wandelwagens en rolstoelen toe. Na het ondertekenen van de oorkonde kwam de kwekersvereniging nog met een verrassing: een cheque van €1.250,- euro voor stichting Energy4All!

Het was een hele fijne dag, onze grote dank aan alle aanwezigen en de organisatie Remarkable Tulips, Familie Slootman, Hobaho, KAVB en onze ambassadeur Ferdinand Dijkstra.

Stichting Energy4All is ontzettend trots dat deze tulp onze naam mag dragen!

­