World Mitochondrial Disease Week

World Mitochondrial Disease Week

Van september 18, 2023 08:00 tot september 24, 2023 23:55

Bij Internationaal

Geplaatst door Energy4all

Categorie├źn: Evenementen

Hits: 235


53F03861 F0CF 4F4E 8CBF 49DEDB9D035B

Tijdens de World Mitochondrial Disease Week wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor energiestofwisselingsziekte, Dit omdat veel mensen niet weten wat een energiestofwisselingsziekte is en dat er tot op heden nog geen medicijn voor deze genadeloze ziekte beschikbaar is. 

Het medicijnonderzoek is in volle gang en de eerste resultaten zijn hoopvol, voor het vervolg van het onderzoek is nog veel geld nodig, door meer bekendheid te geven aan de ziekte hopen wij dat er veel donaties binnen komen zodat het onderzoek op volle snelheid door kan gaan. 

Help mee om energiestofwisselingsziekten/ mitochondriele ziekten onder de aandacht te brengen, vertel erover in je omgeving, geef kennissen het Energy4All magazine of wijs ze op onze social media kanalen.

In de gehele wereld worden in de mito week prominente gebouwen en andere bezienswaardigheden in het groene licht gezet, groen is de kleur van de mitochondriele ziekten. Zet ook jouw huis in het licht ( al is het maar een klein groen lichtje) of vraag in jouw omgeving of er ergens de mogelijkheid is om iets groots in de groene spotlight te zetten. Samen staan we sterk, samen helpen wij mitochondriele ziekten de wereld uit.