CPO Lustrumcongres 'Energie & recht'

Van september 27, 2019 08:30 tot september 27, 2019 17:00

Bij WestergasTheater

Geplaatst door Energy4all

Categorie├źn: Evenementen

Hits: 375


Het CPO viert in 2019 zijn 40-jarig bestaan. Daarom organiseren we op vrijdag 27 september 2019 het CPO Lustrumcongres. Het thema is 'Energie & recht'. De locatie is het WestergasTheater in Amsterdam.

Naast juridische vraagstukken op het congres wordt ook aandacht gevraagd voor Stichting Energy4All. Ze steunen het medicijnonderzoek om kinderen met een energiestofwisselingsziekte kans op een toekomst te geven. CPO doet begin september ook al met een team mee aan het sportieve evenement Forza4Energy4All in Italië van Stichting Energy4All.

Klimaatcrisis: wat betekent dit voor juristen?

Dagelijks staan de media vol met verhalen over 'energie': van klimaatmarsen tot het verbieden van benzineauto's en van de juridische strijd van Urgenda tot het verduurzamen van woningen. Dat de klimaatcrisis ook de praktijk van juristen raakt is inmiddels glashelder. Tijdens het congres daagt een keur aan gerenommeerde sprekers u uit om na te denken over de vraag hoe u als jurist kunt bijdragen aan een groenere wereld en de klimaatcrisis kunt helpen beteugelen. Wat kunnen het recht in brede zin en uzelf als jurist morgen in uw rechtspraktijk doen om duurzaamheid te stimuleren?

Sprekers zijn onder meer:

  • Koos van den Berg (advocaat Höcker Advocaten)
  • Steven Bartels (hoogleraar Burgerlijk recht, Radboud Universiteit)
  • Ybo Buruma (raadsheer Hoge Raad)
  • Ruud Hermans (CPO-hoogleraar Geschiloplossing in de (inter)nationale privaatrechtelijke rechtspraktijk, Radboud Universiteit)
  • Dirk Holemans (coördinator denktank Oikos)
  • Francine Houben (oprichter en eigenaar Mecanoo architecten)
  • Ton van Mil (Economic Board Utrecht)
  • Stephen Pacala (professor Princeton en eredoctor Radboud Universiteit)
  • Martha Roggenkamp (directeur Groningen Centre of Energy Law, Rijksuniversiteit Groningen)
  • Martijn Scheltema (advocaat Pels Rijcken Droogleever Fortuijn en preadviseur NJV)

Het congres staat onder voorzitterschap van Donatello Piras.

De voordrachten worden afgewisseld met energieke intermezzi met bijdragen van onder andere Tommy Eichelsheim (Inner Stance), het Nederlands Studenten Orkest en Stichting Energy4All. De middag wordt afgesloten met een aangeklede borrel.

Informatie over hoe u zich kan inschrijven vindt u op https://www.ru.nl/cpo/symposia/vm/cpo-lustrumcongres-energie-recht/