­

Dag 15 MITO Estafette - Finish

Op september 19, 2020
Geplaatst door Energy4all
Categorieën: Evenementen
Hits: 17

MITO Estafette Stichting Energy4All banner3

De MITO Estafette is een verbindingstocht door heel Nederland om patiënten met een energiestofwisselingsziekte (mito of mitochondriële ziekte) een hart onder de riem te steken, aandacht te vragen voor energiestofwisselingsziekten en geld in te zamelen voor het belangrijke medicijnonderzoek dat naar verwachting in september weer verder kan gaan. En het mooie is dat het samenvalt met de World Mitochondrial Disease week (derde week van september) waarbij wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor energiestofwisselingsziekten. Zo kunnen we toch samen iets coronaproof doen dit jaar.

Dag 15 - Zaterdag 19 september 2020

Vandaag is het de laatste dag van de grote MITO Estafette tocht, het 'stokje' is al bij vele Mito patiënten in het land geweest en overal met veel gejuich en enthousiasme ontvangen. Het 'stokje'gaat van Raily in Vuren naar de familie van Jesse* in Tricht.
Cees vertrekt als eerste hardlopend met naast zich op de fiets Loes.  Paul, Amke en Jeroen fietsen vertrekken wat later op de fiets om samen aan te komen bij de finish. De laatste rit wordt op de fiets door Gert Jan van 't Hof afgelegd. Hij fietst eerst langs de begraafplaats waar zijn zoontje Jesse ligt en vervolgens verder naar de finish. Jesse overleed op 1,5 jarige leeftijd aan een energiestofwisselingsziekte. Een emotionele maar mooie rit, het estafette 'stokje' heeft nu een rit van maar liefst 1122 km afgelegd door heel Nederland.

Finish is rond 19:00uur bij het Radboud Sportcentrum in Nijmegen. Je kunt de toppers aanmoedigen langs de route, denk hierbij aan de voorschriften van het RIVM.

Voor meer informatie kijk op: https://energy4all.nl/acties/mito-estafette/grote-mito-estafette-ronde

Volg de tocht via Facebookpagina MITO estafette of via #MITOestafette

 

Doneer voor het medicijnonderzoek!
Stop energiestofwisselingsziekten. Kom in actie!
 
­