­

Dolls' House tentoonstelling ARCAM

Van november 04, 2017 17:00 tot december 09, 2017 17:00
Geplaatst door Energy4all
Categorieƫn: Evenementen
Hits: 276

Vanaf 4 november (museumnacht) heeft Architectuurcentrum Amsterdam de eer om de reizende expositie Doll’s House in huis te tonen. Doll’s House is een initiatief van architect Peter Masselink dat zich inzet voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Peter vroeg 18 gerenommeerde architecten een poppenhuis te ontwerpen en bouwen voor deze kinderen, waarin het hebben van een energiestofwisselingsziekte tot uiting moest komen.

Lees meer over het Dolls' House project.

Dreessen Willemse Architecten, Ver-huis-doos. Foto Ellen Mandemaker

Peter Masselink is architect en vader van drie kinderen. Een gezonde dochter Juliet van acht, een zieke zoon Sverre van zeven en een oudste dochter Imre die elf jaar geleden is overleden aan deze ziekte. “Als architect wilde ik iets doen dat aansluit bij de leefwereld van deze kinderen.” De link tussen maquettes en poppenhuizen is snel gelegd. Hij benaderde architecten uit zijn netwerk om een ontwerp te maken, waarbij slechts één eis gold: het moest passen op een grondplaat van 75×75 centimeter. (bron: Volkskrant.nl)

M3H i.s.m. Rozalie Hirs, ‘Het Luisterhuis’

Architect Machiel Spaan van het Amsterdamse bureau M3H (bekend van de Tugelawegblokken) ontwierp samen met componist Rozalie Hirs ‘het Luisterhuis’ als interactieve klanksculptuur, bestaande uit een zevental abstract vormgegeven ‘kamers’. Uitgangspunt was het prikkelen van andere zintuigen, zoals de oren, die kan leiden tot een nieuwe ruimtelijke beleving.

‘Towerhouse’ van Hans van Heeswijk architecten (bekend van de nieuwe entree van het Van Gogh Museum is een echt torenhuis. Elk vertrek heeft een eigen verdieping. Keuken, woonkamer, werkkamer en slaapkamers zijn allemaal boven elkaar. In de hoek van elke verdieping zijn badkamers en toiletten.

Alle deelnemende architectenbureaus
Femke Stout /
Cie./ M3H / Office Winhov / Zecc / REONALD® / Ralph Brodruck / Mayo maakt / Hilberink Bosch / Paul de Ruiter architects / Dreessen Willemse / Space & Matter / Maurer United Architects / DaF-architecten / Atelier PUUUR / Hans van Heeswijk / Mei architects / Groep Sverre.

Museumnacht
De eerste dag van de expositie vindt plaats tijdens de Museumnacht op zaterdag 4 november en de avond staat dan ook geheel in het teken van POP! Denk aan een barbiepop fotoshoot, lollipops, popcorn, workshop Body poppin’, en een Pubquiz Pop your brain! En natuurlijk de bijzondere POPpenhuizen.

Kijk voor meer informatie op www.arcam.nl/dolls-house

Atelier PUUUR poppenhuis Dolls' House energy4All Stofwisselkracht

Poppenhuis Wereld van Atelier PUUUR

Stop energiestofwisselingsziekten. Kom in actie!
 
­